Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το ΚΥΤ – Επίσκεψη αντιπροσωπείας αύριο στο Φυλάκιο

Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2021 11:12

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το ΚΥΤ – Επίσκεψη αντιπροσωπείας αύριο στο Φυλάκιο

Συνάντηση αντιπροσωπείας της κομματικής Οργάνωσης Ορεστιάδας του ΚΚΕ με τον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Φυλακίου.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30΄  αντιπροσωπεία του ΚΚΕ  θα επισκεφθεί το Φυλάκιο, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο και θα τους ενημερώσει  για την κοινοβουλευτική παρέμβαση των βουλευτών Γιάννη Δελή και Στολτίδη Λεωνίδα , σχετική με την επέκταση και μετατροπή του ΚΥΤ Φυλακίου σε κλειστό κέντρο μακροχρόνιου εγκλωβισμού προσφύγων και  μεταναστών.

Με την ερώτηση αυτή ερωτάται ο κ. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τι μέτρα  θα λάβει ώστε:


  • Μα μην γίνει καμία επέκταση του ΚΥΤ , να κλείσει η υπάρχουσα δομή , όπως και όλα τα  hot spots και να μην δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά  ούτε ανοιχτά.
  • Να υπάρξει άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων από τη Θράκη και τα νησιά.  Να υπάρξει άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων από τη Θράκη και τα νησιά και μεταφορά τους σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου, με γρήγορες διαδικασίες, να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους ώστε να μπορούν από εκεί να αιτηθούν άσυλο. Παράλληλα να στελεχωθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό οι υπηρεσίες ασύλου στη χώρα ώστε να εξετάζονται άμεσα τα αιτήματά τους.
  • Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού τους.
  • Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες με άμεση μεταφορά τους από το ΚΥΤ Φυλακίου σε ειδικές δημόσιες δομές φιλοξενίας που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, να λάβουν αμέσως άσυλο και να επισπευστούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης».

Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2021 11:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV