Ερημώνουν τα λουτρά της Τραϊανούπολης…

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουλίου, 2011 09:13

Εικόνα ερήμωσης παρουσιάζει σήμερα σημαντικός αριθμός λουτροπόλεων της Βόρειας Ελλάδας, και ειδικότερα όσων παραδοσιακά δούλευαν την περίοδο του καλοκαιριού με άτομα τρίτης ηλικίας.
Για πτώση της κίνησης έως και 100% κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των δημοτικών λουτρών, αποδίδοντας το γεγονός αφενός στην καθυστέρηση της έγκρισης των λουτρικών επιδομάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου στην οικονομική κρίση.


Μεγάλες απώλειες, που αγγίζουν το 60%, σημειώνονται στα λουτρά Τραϊανούπολης Έβρου, καθώς και αυτή η λουτρόπολη έπαιρνε ζωή κάθε καλοκαίρι από τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Φέτος η δημοτική επιχείρηση πήρε έγκριση να φιλοξενήσει μόλις 800 άτομα, μέσω των προγραμμάτων θεραπευτικού τουρισμού, από 900 πέρυσι και 1.200 το 2009.

“Ενώ όμως προσλάβαμε 15 άτομα ως εποχικό προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ, δεν μπορούμε να τους απασχολήσουμε, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει τα προγράμματα”, τονίζει ο διευθυντής των λουτρών Εμμανουήλ Μπασιάκος, προσθέτοντας παράλληλα ότι η επιχείρηση, προκειμένου να τονώσει τη ζήτηση, προχώρησε σε προσφορές προς τους δήμους της περιοχής: προσφέρει διανυκτέρευση 13 ευρώ ανά άτομο και στις δέκα λούσεις, τρεις δωρεάν.

“Έχουμε στείλει επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και έχουμε ενημερώσει τους βουλευτές της περιοχής μας. Το πλήγμα για εμάς ήταν μεγάλο. Για του λόγου το αληθές, πέρυσι τον Ιούνιο τα έσοδα της επιχείρησης ήταν 29.000 ευρώ και φέτος μόλις 7.000 ευρώ”, καταλήγει ο κ. Μπασιάκος.

Πηγή: Μακεδονία


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουλίου, 2011 09:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV