Επιχείρηση ‘σκούπα’ στο χώρο του ευρύτερου δημοσίου

Συντάκτης Νewsroom 13 Σεπτεμβρίου, 2011 08:28

Ξεκινά άμεσα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, με τουλάχιστον 3.500 εργαζομένους να εντάσσονται στο μέτρο, στην πρώτη φάση, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση όπου θα αξιολογηθεί το σύνολο του προσωπικού για τους φορείς που έχουν πάνω από 100 εργαζόμενους.


Με εγκύκλιο που απέστειλε χθες ο Ειδικός Γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, στις διοικήσεις 151 επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου τους ζητείται να συντάξουν μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου τη λίστα με το 10% τουλάχιστον του προσωπικού που μπορεί εν δυνάμει να τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

«Προτεραιότητα» σε αυτή τη λίστα θα έχουν όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, οι αμέσως επόμενοι, αν δεν επαρκεί το προσωπικό ώστε να φτάσει το επιθυμητό 10%, θα είναι κατά προτεραιότητα εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κ.λπ.

Σε δεύτερη φάση, εάν η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μήνα και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από σήμερα. Με βάση το πόρισμα, θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην «εργασιακή εφεδρεία» επιπλέον προσωπικό.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 100 εργαζόμενους προσωπικό όπως ο ΟΣΕ και η ΕΡΤ, θα πρέπει σε πρώτη φάση να συντάξουν κατάσταση με το 10% του προσωπικού τους που θα ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, και στη συνέχεια το σύνολο του προσωπικού, θα αξιολογηθεί και πιθανότατα θα υπάρξει και νέος κατάλογος για τους προς ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία εργαζομένους.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα από το υπουργείο Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το οποίο θα προσδιοριστεί και θα τεθεί σε ισχύ η διαδικασία μέσω της οποίας το ΑΣΕΠ θα συντάξει τις λίστες του πλεονάζοντος προσωπικού των ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πηγή:  Ημερησία του Θανάση Παπαδή


Συντάκτης Νewsroom 13 Σεπτεμβρίου, 2011 08:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV