Επισυνάπτονται από σήμερα τα μνημόνια συνεργασίας για το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας

Συντάκτης Νewsroom 6 Μαΐου, 2011 11:30

Επισυνάπτονται από σήμερα τα μνημόνια συνεργασίας για το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας

Για τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας ενημερώθηκαν την Παρασκευή στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας (Ε.Κ.Ο.) οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι φορείς, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής εργασίας με τίτλο: “Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013”.


Όπως εξήγησε στους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Ο. Πέτρος Χασανίδης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας έχει επισυνάψει σύμβαση με την Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου (Δ/ντης: Άγγελος Αραμπατζής), η οποία αναλαμβάνει την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη για την υλοποίηση του έργου στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου τμήματος του νομού.

Ενημέρωση φορέων για το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

Να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια του προγράμματος ενδέχεται να δημιουργηθούν μέχρι και 2000 θέσεις πεντάμηνης εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου. Ως ανώτατο όριο του μισθού των εργαζομένων των προγραμμάτων έχει οριστεί το ποσό των 625€ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των αιτήσεων χαρακτηρίστηκε ως σχετικά αυστηρό, καθώς αποτελείται από δυο φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη ολοκληρώνεται μέχρι τις 13 Μαΐου.

Η πρώτη φάση αφορά την κατάρτιση του “Μνημονίου Συνεργασίας” με το αντίστοιχο πρόγραμμα, βασιζόμενο στις ανάγκες του φορέα, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι πάγιες και διαρκείς, ενώ υποχρεώνει τον ενδιαφερόμενο φορέα να έχει επιλύσει ενδεχόμενα διαδικαστικά και θεσμικά ζητήματα, να έχει διασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους, πλην του εργασιακού και ασφαλιστικού κόστους.

Η δεύτερη φάση, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Μαΐου, περιλαμβάνει την έγκριση του “Μνημονίου Συνεργασίας” και τη “Συμμετοχή στην πρόκληση της πράξης”.

 


Συντάκτης Νewsroom 6 Μαΐου, 2011 11:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV