Επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου στον Υπουργό Άμυνας

Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2015 14:52

Επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου στον Υπουργό Άμυνας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Έβρου δέχθηκε σωρεία καταγγελιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία των επαγγελματιών του Νομού Έβρου αναφορικά με δραστηριότητες της 12ης και της 16ης Μεραρχίας Στρατού.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, στις εγκαταστάσεις των Λεσχών Αξιωματικών σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα παρέχονται από τα στελέχη του Στρατού υπηρεσίες που επ’ ουδενί συνάδουν με την αποστολή των σωμάτων αυτών. Συγκεκριμένα, οι λέσχες αυτές αναλαμβάνουν εκδηλώσεις πολιτών, όπως χορούς σχολείων ή συλλόγων, μνημόσυνα, κοπή πίτας κλπ σε ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές. Προκειμένου δε να επιτευχθεί το χαμηλό κόστος των εκδηλώσεων γίνεται συστηματική χρήση των ανδρών που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, ακόμη και αυτών που υπηρετούν τα καθήκοντά τους στην μπάντα του στρατού.


Περαιτέρω, έχει διαπιστωθεί μετά από επώνυμες καταγγελίες ότι στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα εντός της Λέσχης Αξιωματικών, στελέχη του Στρατού παρέχουν έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, υπηρεσίες κομμωτηρίου στους στρατιωτικούς, τις συζύγους τους και σε Δημότες της περιοχής

Αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη πρακτική από την 12η και την 16η Μεραρχία Πεζικού έχει προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και σύσσωμου του επαγγελματικού κόσμου, που εκτός των άλλων, πλέον, δέχεται σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό από τον Ελληνικό Στρατό.

Επειδή παρόμοιες καταγγελίες υπήρξαν και στο παρελθόν, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν αρμοδίως στα στελέχη των Σωμάτων της περιοχής με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά τέτοιου είδους επαγγελματικές δραστηριότητες στις Λέσχες του Στρατού.

Ωστόσο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά την οποία ο επαγγελματικός κόσμος της ακριτικής μας περιοχής βάλλεται παντοιοτρόπως και η τοπική κοινωνία μαστίζεται από τεράστια ποσοστά ανεργίας, οι ως άνω περιγραφόμενες παράνομες δραστηριότητες του Ελληνικού Στρατού, ευλόγως διεγείρουν το αίσθημα ανασφάλειας και απαξίωσης των Εβριτών για την ελληνική πολιτεία. Η υφαρπαγή, έστω και σε μικρό ποσοστό, του εισοδήματος των τοπικών επιχειρήσεων από το Σώμα του Ελληνικού Στρατού δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην κοινωνική συνοχή και την ήδη επιβαρυμένη από την εθνική κρίση τοπική οικονομία. Το αδιέξοδό δε για τους επαγγελματίες που καταγγέλλουν τα γεγονότα αυτά είναι τεράστιο, αφού δεν υπάρχει περιθώριο αντίδρασης ούτε και στις αρμόδιες Δημόσιες υπηρεσίες, λχ Δ.Ο.Υ, οι υπάλληλοι των οποίων πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις τους στις συγκεκριμένες λέσχες.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για την ακριτική μας περιοχή περιμένουμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε, να παύσει κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα από τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού και να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και του επαγγελματικού κόσμου.


Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2015 14:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV