Επανέναρξη λυκείων: “Αγώνας δρόμου” για μαθητές και καθηγητές

Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2021 06:20

Επανέναρξη λυκείων: “Αγώνας δρόμου” για μαθητές και καθηγητές

Στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ μίλησε η πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου Κική Γιαννάτου όπου αναφέρθηκε και στην επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας στα Λύκεια

Η πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ανέφερε την δύσκολη περίοδο που άνοιξαν ξανά τα λύκεια, που λόγω των αριθμό κρουσμάτων δεν είναι ιδανική ωστόσο ήταν επιβεβλημένο να ανοίξουν ενώ αρχίζει να φαίνεται ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει επαρκώς την δια ζώσης εκπαίδευση αυτό το διάστημα.

Πέρα από το νέο μέτρο των self tests τα λύκεια άνοιξαν ξανά με τα ίδια μέτρα που ίσχυαν όταν έκλεισαν, ανέφερε η κ. Γιαννάτου και μίλησε για τον αργό ρυθμό εμβολιασμών, από αδιάθετες δόσεις, στην εκπαιδευτική κοινότητα.


Πιο αναλυτικά για την τηλεκπαίδευση η κ. Γιαννάτου εξήγησε τα πολλά εμπόδια που αντιμετώπισαν οι μαθητές το προηγούμενο διάστημα όπως έλλειψης βασικού εξοπλισμού και χωρίς οπτική επαφή πολλές φορές ενώ ειδικά για τα παιδιά της Γ Λυκείου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς καλούνται να δώσουν πανελλαδικές στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ φέτος οι υποψήφιοι θα έχουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής, που ανακοινώθηκε στο μέσο της φετινής χρονιάς. Επιπρόσθετα η κ. Γιαννάτου ανέφερε την θέση των διδασκόντων να μη πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές εξετάσεις φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Τέλος η πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Έβρου μίλησε για τα μαθήματα στο προαύλιο, κάτι που είχε εφαρμοστεί στο Λύκειο Βύσσας και εξήγησε ότι είναι μια καλή ιδέα που λειτουργεί ωστόσο μόνο σε ολιγομελή τμήματα.


Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2021 06:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV