Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη-Παναγιωτόπουλου στον Έβρο: “Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα”

Συντάκτης Νewsroom 20 Αυγούστου, 2021 16:50

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη-Παναγιωτόπουλου στον Έβρο: “Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα”

Σε Βόρειο και Νότιο Έβρο βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκεπτόμενοι τα χερσαία σύνορα με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Αφγανιστάν.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε κοινές τους δηλώσεις από την Αλεξανδρούπολη, ανέφερε ότι διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη τους η άριστη και αναβαθμισμένη λειτουργία της επιτήρησης και φύλαξης των συνόρων, στην οποία συμπράττουν στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ εξετάστηκαν και περαιτέρω σχέδια θωράκισης και ενίσχυσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Με την σειρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τα νέα δεδομένα που φέρνει η αφγανική κρίση και τις πιθανότητες μεταναστευτικών ροών που δημιουργεί. “Ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις. Στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων, αλλά παράλληλα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που πιθανών να προκύψουν” τόνισε μεταφέροντας την κυβερνητική απόφαση για ασφάλεια και υπεράσπιση των συνόρων. “Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας εν συνεχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη, “ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο“, και την ολοκλήρωση του αυτοματοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων που επισκέφθηκαν και αρχίζει την λειτουργία του αυτές τις μέρες. Τέλος ο Υπουργός αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν στην σύσκεψη που είχαν νωρίτερα στον Έβρο οι δυο Υπουργοί ενώ εξήρε την αρμονική συνεργασία των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.


Τους δύο υπουργούς συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης 

Κατά την παραμονή τους στον Έβρο οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν επισκέψεις σε στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ορεστιάδα και την έδρα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.


Συντάκτης Νewsroom 20 Αυγούστου, 2021 16:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV