Επίσκεψη του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στο Επιμελητήριο Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 7 Φεβρουαρίου, 2020 18:44

Επίσκεψη του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στο Επιμελητήριο Έβρου

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης σε προγραμματισμένη επίσκεψη του, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης καλωσόρισε τον Υφυπουργό και στην συνέχεια έκανε αναφορά σε θετικά αποτελέσματα και σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην διάκριση του Επιμελητηρίου σε πρόσφατη έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας και το θετικό ισοζύγιο εγγραφών διαγραφών επιχειρήσεων το 2019, όπου μετά από χρόνια αυξήθηκαν οι ιδρύσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων.
Αναφορικά με τα προβλήματα εστίασε στην ανάγκη να τακτοποιηθεί το ζήτημα της αποπληρωμής της επιδότησης κόστους εργασίας 12% και στην ανάγκη για μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή, καθώς τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του τελωνείου Αλεξανδρούπολης επισημαίνοντας ότι η γεωπολιτική θέση της πόλης σε συνάρτηση με την μελλοντική ιδιωτικοποίηση του Λιμένα και τις επενδύσεις σε υγροποιημένο αέριο, θα μετεξελίξουν προοδευτικά την περιοχή σε ενεργειακό και οικονομικό κόμβο, καθιστώντας την στελέχωση του τελωνείου επιτακτική ανάγκη. Χαρακτήρισε επίσης απαραίτητη την αναβάθμιση των κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών των Τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, κάνοντας ειδική αναφορά στην αναβάθμιση του Τελωνείου των καστανέων και των διοικητικών του υπηρεσιών ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση και των εμπορικών συναλλαγών. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, αυτή που ξεχώρισε ήταν η εστίαση και ενίσχυση της έρευνας και η ανάγκη για την σύνδεση των επιχειρήσεων με τον πρωτογενή τομέα και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπου ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την έναρξη λειτουργίας θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Έβρου εντός του 2020.
Ο Υφυπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο για την διάκριση και αναφέρθηκε στην στόχευση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό νόμο. Επίσης έκανε αναφορά στο γεγονός ότι ήδη έχει επιτευχθεί από τη Κυβέρνηση μείωση του φόρου μερισμάτων και των κρατήσεων. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο να επενδύσει στην δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για επιχειρήσεις και στο κοινωνικό κράτος. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του με ειδική αναφορά στην ανάγκη να αναβαθμιστεί το τελωνείο Κήπων και ζήτησε στο σύντομο μέλλον να οργανωθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου ένα πρόγραμμα επίσκεψης στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Με το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ΄Έβρου παρέδωσε υπόμνημα με αναπτυξιακές προτάσεις και πολιτικές για την Π.Ε. Έβρου συνοδευόμενο από ειδικό παράρτημα κλαδικών προτάσεων .



Συντάκτης Νewsroom 7 Φεβρουαρίου, 2020 18:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV