Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθν. Άμυνας στον Έβρο – Συναντήσεις με Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχη

Συντάκτης Νewsroom 28 Απριλίου, 2021 11:42

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθν. Άμυνας στον Έβρο – Συναντήσεις με Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχη

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε τον νομό Έβρου, στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, 26 και 27 Απριλίου 2021.

Κινήθηκε κατά μήκος των συνόρων, σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ), με σκοπό να ενημερωθεί για τις τρέχουσες δράσεις και να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό.

Μετέβη διαδοχικά στη XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, στο ΕΦ «ΔΙΛΟΦΟΥ» της 21ης Τακτικής Διοίκησης, στα ΕΦ 1, 2, 5 και «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ» της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και στο ΕΦ «ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΥΘΙΟΥ» της 30ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Επιπλέον, επισκέφθηκε το ΕΦ «ΜΑΥΡΟΥ ΟΓΚΟΥ» της 50ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, καθώς και την έδρα της, το ΕΦ «ΠΛΑΓΙΩΝ» της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το ΕΦ «ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ» της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.


Επίσης, μετέβη στον Πόρο Έβρου, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών του συνοριακού αποτρεπτικού εμποδίου (Φράκτης), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Τέλος, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε το ακμαίο ηθικό και την άμεση ετοιμότητα του προσωπικού που προασπίζει τα σύνορα του Έβρου.

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στο Διδυμότειχο  

Το Διδυμότειχο επισκέφθηκε την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που άπτονται της συνεργασίας  του Ελληνικού Στρατού και του Δήμου Διδυμοτείχου.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που διατηρεί ο Δήμος με τις ένοπλες δυνάμεις ευχαρίστησε τον ΥΦΕΘΑ για την ετοιμότητα που επέδειξε ο Στρατός την περίοδο των καιρικών φαινομένων και τη συμβολή του στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.  Επιπρόσθετα, εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση για την αποδοχή του αιτήματος ενίσχυσης του Δήμου με στρατεύσιμους επιστήμονες,  ώστε να υποστηρίξουν στην σύνταξη και υποβολή μελετών.

Στην συνέχεια της συζήτησης ο κ Χατζηγιάννογλου, εστίασε στο γεγονός ότι οι  μονάδες και οι σχηματισμοί της 16ης Μεραρχίας και η 50η Ταξιαρχία στον Δήμο Διδυμοτείχου, πέραν της εθνικής ασφάλειας έχουν εξίσου σημαντική συμβολή στην οικονομία, τα κοινωνικά, τα πολιτικά και τα πολιτιστικά δρώμενα. Οι αξιωματικοί και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων με τις οικογένειες τους, αποτελούν ένα σημαντικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας.

Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και την ενημέρωση, ενώ αναφερόμενος στην αμφίδρομη σχέση του Ελληνικού Στρατού με την τοπική κοινωνία, διαβεβαίωσε ότι παραμένει στην διάθεση του  Δήμου για την διατήρηση και ανάπτυξη της συνεργασίας.   

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη επισκέφτηκε χθες στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Ν. Έβρο ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου ενώ για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Στεφανής μετέφερε τις ευχές του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις που κάνουν καταπληκτική δουλειά και βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Με ηθικό και πάθος κάνουν τη δουλειά τους». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι «η επίσκεψη του Υπουργού αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας. Η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας πέραν της στρατιωτικής, που για την περιοχή μας είναι δεδομένη, τονώνει το φρόνημά μας», ενώ παράλληλα ευχήθηκε για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Η διαχρονικά άριστη σχέση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέφερε χαρακτηριστικά στον Υφυπουργό ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Έβρος είναι έννοιες ταυτόσημες. Και συνέχισε «Υπό αντίξοες καταστάσεις επιβεβαιώνεται διαρκώς η άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ειδικά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η συνδρομή του Στρατού Ξηράς είναι πολύ σημαντική στην πολιτική προστασία και στην αντιμετώπιση κρίσεων. Επιπλέον, η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ακριτικό Έβρο, πέρα από την φυσική υπηρεσιακή παρουσία, κρίνεται ανεκτίμητη».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυξημένης εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων, και προανήγγειλε στο σύντομο μέλλον νέες επιχειρησιακές δυνατότητες συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού ΕΒΡΟΥ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

qrf

Συντάκτης Νewsroom 28 Απριλίου, 2021 11:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV