Εξ αποστάσεως η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιανουαρίου, 2021 12:33

Εξ αποστάσεως η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια

Στην ανακοίνωση ότι η εξεταστική του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και όχι διά ζώσης προχώρησε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε, δε, ότι η ηγεσία του υπουργείου κινείται στη λογική να μη λειτουργήσουν διά ζώσης τα πανεπιστήμια μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους. Όπως ανέφερε, μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, μιλώντας αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Συρίγος εξήγησε ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μία λύση, δηλαδή είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως μαθήματα, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων και των εισηγήσεων των ειδικών.


Όσον αφορά τα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών που απαιτούν φυσική παρουσία, ο κ. Συρίγος σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι έχει ζητηθεί από τα πανεπιστήμια να δώσουν στοιχεία στο υπουργείο για τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία θα κατατεθούν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.


Συντάκτης Νewsroom 11 Ιανουαρίου, 2021 12:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV