Εξοικονομώ Αυτονομώ: Έκλεισε σε 26 λεπτά η πλατφόρμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Συντάκτης Νewsroom 26 Ιανουαρίου, 2021 12:00

Εξοικονομώ Αυτονομώ: Έκλεισε σε 26 λεπτά η πλατφόρμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Πολλές διαμαρτυρίες ακολούθησαν την χθεσινή “πρεμιέρα” της πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς ούτε μία ώρα δεν έμεινε η πλατφόρμα ανοιχτή.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου διπλωματούχων μηχανικών Ορεστιάδας Γιώργος Τυμπανίδης.

Οι μηχανικοί προετοιμάζονται εδώ και μήνες για το άνοιγμα της πλατφόρμας ωστόσο όπως καταγγέλλεται σε λίγα μόλις λεπτά από το άνοιγμα της πλατφόρμας δεσμεύονται τα ποσά και δεν μπορεί να γίνει υποβολή άλλων έργων.


Ο κ. Τυμπανίδης εξηγώντας την διαδικασία ανέφερε ότι κανονικά μία υποβολή διαρκεί περίπου 15 λεπτά με την προϋπόθεση ότι η πλατφόρμα δεν θα “καταρρεύσει” όπως συνέβη και χθες, την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως χθες η πλατφόρμα άνοιξε στις 10 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο, λειτουργούσε μέχρι τις 10:20 με μία μικρή καθυστέρηση, από τις 10:30 έως και τις 10:40 δεν λειτουργούσε και έπειτα επανήλθε μέχρι τις 10:46 όπου έκλεισε γιατί δεσμεύτηκαν όλοι οι πόροι: συνολικά η πλατφόρμα έμεινε ανοιχτή 26 λεπτά περίπου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά για την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη χθες υποβλήθηκαν 6.601 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.124 (περίπου το 50% σύμφωνα με τον κ. Τυμπανίδη) και το ποσό που δεσμεύτηκε έφτασε τα 68,69 εκατ. ευρώ. Η μέση τιμή που επιχορηγήθηκε για κάθε αίτηση που εγκρίθηκε είναι τα 22.000 ευρώ.

Μετά από τις τεχνικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο μέσος χρόνος δημιουργίας και υποβολής της κάθε αίτησης έφτασε σε περίπου 15 λεπτά έναντι χρόνου περίπου 10 λεπτών κατά την προηγούμενη διαδικασία υποβολής.


Συντάκτης Νewsroom 26 Ιανουαρίου, 2021 12:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV