Εξαίρεση για τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Ορεστιάδας ζητά η Όλγα Ρενταρή-Τέντε…

Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2011 10:49

Εξαίρεση για τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Ορεστιάδας ζητά η Όλγα Ρενταρή-Τέντε…

Η Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έβρου Όλγα Ρενταρή – Τέντε κατέθεσε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου Αναφορά σχετικά με την υπαγωγή του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ορεστιάδας στο Νόμο 4014 σχετικά με τη ρύθμιση περί αυθαιρέτων.


Στην Αναφορά επισημαίνεται πως «οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Οργανισμού είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση του έργου του και στεγάζουν χώρους συντήρησης και λειτουργίας των εγγειοβελτικών έργων του Κράτους καθώς επίσης και επισκευής αντλιών, κινητήρων, αυτοκινήτων κλπ. Η υπαγωγή του Οργανισμού στο Νόμο περί τακτοποίησης των ακινήτων αυθαίρετης δόμησης τον υποχρεώνει  να καταβάλλει το ποσό των 70.000€. Η κοινωφελής, όμως, και μη κερδοσκοπική λειτουργία του Οργανισμού και η δύσκολη οικονομική συγκυρία που τον επιβαρύνει ακόμη περισσότερο θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του».

Για τους παραπάνω λόγους, η Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικές Αλλαγής, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την εξαίρεση του Οργανισμού από τη διάταξη, επειδή αδυνατεί να πληρώσει οποιοδήποτε πρόστιμο, λόγω της δεινής οικονομικής του κατάστασης. Η παύση λειτουργίας του Οργανισμού θα αποβεί εις βάρος των αγροτών που επωφελούνται της εργασίας του.

Από σχετικό δελτίο τύπου

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2011 10:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV