Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 2 Φεβρουαρίου, 2011 10:06

Συνελήφθησαν την 03.15΄ ώρα της 02 Φεβρουαρίου 2011, στην Αλεξανδρούπολη, από Αστυνομικούς της Υ.Α.Αλεξ/πολης σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Α.Τ. και Τ.Τ.Αλεξ/πολης, τρεις ημεδαποί, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, απλή σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αντίσταση και νομοθεσία περί όπλων (οπλοχρησία).


Ειδικότερα, την 02-02-2011 και ώρα 01.20΄, οι δράστες έχοντας συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη δράση για την διάπραξη ληστειών, με επιδίωξη το οικονομικό όφελος, εισήλθαν σε φαρμακείο 54χρονου ημεδαπού στην Αλεξ/πολη, όπου με την απειλή πιστολιού και την χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν, τον τραυμάτισαν και αφήρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των διακοσίων Ευρώ περίπου, σε χαρτονομίσματα και διέφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση.

Από την περιγραφή και τα χαρακτηριστικά τους, αναζητήθηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς και περί ώρα 02.45΄ της ιδίας ημέρας εντοπίσθηκαν και ο ένας εξ αυτών εγκλωβίσθηκε και συνελήφθη. Οι άλλοι δύο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν ανέβηκαν σε ταράτσα οικοδομής και στη συνέχεια εισήλθαν από το μπαλκόνι στο διαμέρισμα 19χρονης ημεδαπής και με την απειλή χρήσης βίας, την ακινητοποίησαν και παρέμειναν εντός αυτού παρά τη θέλησή της.

Οι αστυνομικοί, προ του άμεσου και επικείμενου κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα της παθούσης εισήλθαν στην οικία αυτής και συνέλαβαν τους ανωτέρω δράστες, οι οποίοι προέβαλαν αντίσταση χτυπώντας με γροθιές και κλοτσιές τους αστυνομικούς, για να αποφύγουν τη σύλληψή τους, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Κατασχέθηκαν: α) ένα όπλο (πιστόλι αερίων), ως μέσο τέλεσης εγκληματικής πράξης, β) το χρηματικό ποσό των διακοσίων Ευρώ, το οποίο θα αποδοθεί στον παθόντα και γ) ένας μάλλινος σκούφος, τον οποίο χρησιμοποιούσε ένας από τους δράστες.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

Ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Την προανάκριση ενήργησε η Υ.Α.Αλεξ/πολης.


Συντάκτης Νewsroom 2 Φεβρουαρίου, 2011 10:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV