Ενημέρωση Σχετικα Με Την Αποκατασταση Της Ζημιας Του Επιβατηγου Σαος

Συντάκτης news 10 Φεβρουαρίου, 2010 16:42

1. Το πλοίο πραγματοποίησε δεξαμενισμό στην Πλωτή Δεξαμενή του Περάματος από την Κυριακή 7.2.2010 και ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμό εχθές Τρίτη 9.2.2010 οπότε και απεχώρησε από την δεξαμενή.

2. Κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού πραγματοποιήθηκαν όλες οι εργασίες συντήρησης μηχανών, βαφής των υφάλων προκειμένου το πλοίο να εφοδιαστεί με όλα τα αναγκαία πιστοποιητικά.


3. Η ζημία της προπέλας απεκαταστάθη αφού έγινε εξαγωγή αυτής από τον άξονα, μεταφορά της σε μηχανουργείο όπου έγινε σφυρηλάτηση και ζυγοστάθμισή της.

4. Κατά την εξαγωγή της προπέλας διαπιστώθηκε ότι στο λάστιχο στεγανοποίησής της είχε προξενηθεί παραμόρφωση από τον κάβο την ώρα του ατυχήματος.

5. Επειδή δεν ήταν δυνατή η άμεση εξεύρεση νέου ελαστικού από την Ευρώπη τοποθετήσαμε άλλο μεταχειρισμένο προκειμένου να ξεκινήσουμε άμεσα τα δρομολόγια του πλοίου. Στη συνέχεια κι όταν εξευρίσκοντο αυτά θα γινόταν η αντικατάστασή τους με νέα επίσκεψη του πλοίου σε δεξαμενή.

6. Κι ενώ το πλοίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφενός και η απεργία των ναυτικών αφετέρου κράτησαν δεμένο το πλοίο στον Πειραιά χωρίς να γίνει καν δοκιμαστικό ταξίδι.

7. Σήμερα Τετάρτη πληροφορηθήκαμε από εργοστάσιο της Ισπανίας ότι μπορεί να μας προμηθεύσει άμεσα τα ελαστικά.

8. Με δεδομένη την υποχρεωτική ακινησία του πλοίου (λόγω καιρού) ζητήσαμε την άμεση αποστολή των ελαστικών και μάλιστα συνοδεία ανθρώπου ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την καθυστέρηση έτσι ώστε να τα έχουμε το συντομότερο μετά την έναρξη της λειτουργίας των αεροδρομίων από την απεργία.

9. Παράλληλα αύριο Πέμπτη το πλοίο εισέρχεται εκ νέου στη δεξαμενή προκειμένου να τοποθετηθούν αμέσως τα ελαστικά (απαιτούνται 4 – 5 ώρες).

10. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε πως δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα χωρίς να αναγκαζόμαστε σε νέα διακοπή δρομολογίων προκειμένου το πλοίο να κατέβει στον Πειραιά.


Συντάκτης news 10 Φεβρουαρίου, 2010 16:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV