Ενίσχυση και σε προσωπικό αναμένουν οι συνοριακοί φύλακες στον Έβρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Νοεμβρίου, 2021 13:19

Ενίσχυση και σε προσωπικό αναμένουν οι συνοριακοί φύλακες στον Έβρο

Για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για την αύξηση της επιτήρησης στα σύνορα του Έβρου το τελευταίο διάστημα αλλά και για τις μεταναστευτικές ροές και όσα αντιμετωπίζουν οι συνοριοφύλακες με αφορμή και το πρόσφατο τροχαίο στα διόδια του Ιάσμου μιίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαλαμάς λόγω των συνεχόμενων προκλητικών δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, αυξήθηκε η επιτήρηση στα σύνορα μετά την σχετική σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ, μπήκαν προληπτικά εμπόδια στους Κήπους και σε άλλα σημεία, καθαρά για προληπτικούς λόγους όπως γίνεται όταν υπάρχουν παρόμοιες προκλήσεις από την γείτονα τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά. Αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, έχουν μειωθεί από τους καλοκαιρινούς μήνες ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που εισέρχονται παράνομα στην χώρα, όπως δυστυχώς έγινε έκδηλο και με το πρόσφατο τροχαίο στα διόδια του Ιάσμου οχήματος που οδηγούσε διακινητής μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες. Ωστόσο στις θετικές εξελίξεις είναι η μείωση των ροών από πλευράς Βουλγαρίας, καθώς είχε χρησιμοποιούνταν τελευταία ως εναλλακτική οδός από τους διακινητές, μετά την παρέμβαση του υπουργού για το ζήτημα.

Οι ροές υπάρχουν και θα υπάρχουν” τόνισε ο κ. Γιαλαμάς συμπληρώνοντας “το έχω πει πολλές φορές: τα σύνορά μας είναι πραγματικά θωρακισμένα και απροσπέλαστα στο κομμάτι του φράχτη των 27 χιλιομέτρων που αφορά το νότιο κομμάτι και τα 12 χιλιόμετρα που είναι πάνω στις Καστανιές. Εκεί τα πραγματικά τα σύνορά μας είναι θωρακισμένα και απροσπέλαστα. Τα υπόλοιπα 160 χιλιόμετρα συνοριογραμμή, εκεί είναι που δίνουμε τον μεγάλο αγώνα“.


Επιπρόσθετα οι συνοριακοί φύλακες του Έβρου ακόμα περιμένουν την προκήρυξη για 250 νέους συνοριοφύλακες που θα ενισχύσουν την υπηρεσία στην περιοχή. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του συστήματος επιτήρησης με τους πυλώνες, όπου τα πρώτα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και γίνονται ακόμα διορθώσεις ενώ όταν τελειώσει και το κομμάτι των διορθώσεων ο κ. Γιαλαμάς κρίνει πως το σύστημα θα αποτελεί “ένα πολύ σημαντικό όπλο στην φαρέτρα μας“. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση για την υπηρεσία σε εξοπλισμό και σε προσωπικό ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στον μεγάλο αγώνα που δίνουν ως υπηρεσία αλλά και στους κατοίκους του Έβρου που έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό της συνοριακής φύλαξης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Νοεμβρίου, 2021 13:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV