Ελλάδα: Στην πρώτη τετράδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους ημερήσιους εμβολιασμούς

Συντάκτης Νewsroom 22 Φεβρουαρίου, 2021 19:52

Ελλάδα: Στην πρώτη τετράδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους ημερήσιους εμβολιασμούς

Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο όσον αφορά την εμβολιαστική της καλυψη και βρίσκεται στην 4η θέση στους ημερήσιους εμβολιασμούς τις τελευταίες εβδομάδες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι από το πρωί έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 30 χιλιάδες εμβολιασμοί και συνολικά από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 720 χιλιάδες εμβολιασμοί.


Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο όσον αφορά την εμβολιαστική της καλυψη και βρίσκεται στην 4η θέση στους ημερήσιους εμβολιασμούς τις τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ραντεβού έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα

Αναφορικά με τα ραντεβού είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μία αύξητική τάση. Έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 1.420.000 ραντεβού. Τα 600 χιλιάδες αφορούν ραντεβού πρώτης δόσης και τα 820 χιλιάδες αφορούν ραντεβού 2ης δόσης

Για τον Μάρτιο έχουν κλειστεί ήδη 720 χιλιάδες ραντεβού. Τα 170 χιλιάδες ραντεβού είναι για την ηλικιακή ομάδα 60-64 και τα 550 χιλιάδες ραντεβού είναι για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Συγκεκριμενα, για την ηλικιακή ομάδα 60-64 έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο περισσότεροι από 70 χιλιάδες άτομα και έχουμε ραντεβού ώστε το σύνολο να ξεπεράσουν τις 300 χιλιάδες.

dikaiologitika.gr


Συντάκτης Νewsroom 22 Φεβρουαρίου, 2021 19:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV