Ελλάδα και Βουλγαρία καταπολεμούν από κοινού τη φυματίωση και την ηπατίτιδα

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουλίου, 2011 08:11

Ελλάδα και Βουλγαρία καταπολεμούν από κοινού τη φυματίωση και την ηπατίτιδα

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για την πρόληψη και προστασία της Δημόσιας Υγείας η υλοποίηση του έργου καθότι οι ασθένειες αυτές περιλαμβάνονται στα μεταδοτικά νοσήματα.


Στις 4 και 5 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη η εναρκτήρια συνάντηση για την υλοποίηση του έργου«Στοχευμένες παρεμβάσεις για τη θεραπεία – πρόληψη  της φυματίωσης και της ηπατίτιδας Β’» με ακρωνύμιο: «TIPTBHB», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013».

Γενικότερα το έργο περιλαμβάνει στοχευμένες  παρεμβάσεις που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση της φυματίωσης και της ηπατίτιδας Β. Ιδιαίτερα σήμερα λόγω της εύκολης και ταχείας μετακίνηση πληθυσμών επιβάλλεται η ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και επιτήρησης των λοιμωδών νοσημάτων και η λήψη αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης.

Όπως όλοι γνωρίζουμε  στη χώρα μας υπάρχει αθρόα είσοδος  παράνομων μεταναστών ιδίως από χώρες στις οποίες τόσο η   φυματίωση όσο και η ηπατίτιδα  Β βρίσκονται σε ενδημική μορφή.

Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι:

  • η ενίσχυση των δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας του πληθυσμού με έμφαση σε σοβαρά, για τη δημόσια υγεία, λοιμώδη νοσήματα,
  • η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών της   Δημόσιας Υγείας,
  • η προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 


Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουλίου, 2011 08:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV