Εκπαιδευτικό παιχνίδι στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 5 Ιουνίου, 2021 11:20

Εκπαιδευτικό παιχνίδι στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου διοργανώνει ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι ανακάλυψης στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου διοργανώνει την Κυριακή 6 και 13 Ιουνίου 2021 ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι ανακάλυψης στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (περιοχή Μεσημβρίας).
Η δράση στηρίζεται στον εκπαιδευτικό φάκελο του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ “ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΖΩΝΗ. Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ”, σύμφωνα με το οποίο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την αρχαία πόλη, παίζοντας ρόλους βασισμένους σ’ ένα παραμύθι που έχει γραφτεί ειδικά για αυτήν.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πράξης “Οργάνωση και λειτουργεία ανοιχτού αρχαιολογικού πάρκου αρχαίας Ζώνης και αρχαίας Εγνατίας οδού – Εργασίες συντήρησης και ανάδειξης”, που εκτελείται μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Εφοδιαστείτε με άνετα ρούχα, κλειστά παπούτσια, καπέλο, ένα μπουκάλι νερό και την καλύτερή σας διάθεση και ελάτε να γνωρίσουμε την αρχαία Ζώνη παίζοντας.
Παρακαλούμε, για την προστασία των εργαζομένων και των συμμετεχόντων από τον COVID-19, να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις (1,5 μ. κατ’ ελάχιστο) και να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του προσωπικού κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή στον αρχαιολογικό χώρο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο από τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και κατά τη διάρκεια της δράσης.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021 στο τηλέφωνο 25510-26103 (Φιλοξένη Αϊτατόγλου).


Η δράση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 έως 14 ετών.
Σημείο συνάντησης: Η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης.
Ώρα συγκέντρωσης: 10:45 π.μ.
Ώρα έναρξης: 11 π.μ.
Διάρκεια: 2 ώρες.
Συμμετοχή – είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο: Ελεύθερη.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων δεκαπέντε ανά ημέρα διεξαγωγής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αρχαιολογικός χώρος Ζώνης, διαδραστικό παιχνίδι

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 5 Ιουνίου, 2021 11:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV