Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη…

Συντάκτης Νewsroom 1 Νοεμβρίου, 2011 09:26

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» εγκαινιάζει τα Κέντρα Στήριξης του Προγράμματος (ΚΕΣΠΕΜ), το ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης (Γ. Σταύρου 14-16, 1ος όρ.) και το ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής (Νικ. Ζωίδη 85).


Θα συνεχίζουν και φέτος τη λειτουργία τους τα περιφερειακά ΚΕΣΠΕΜ στη Ροδόπη: στον Ίασμο, την Οργάνη και τις Σάπες, στην Ξάνθη: στο Δροσερό, τον Εχίνο και το Σέλερο και στον Έβρο: στην Άβαντος Αλεξανδρούπολης και τα κινητά  ΚΕΣΠΕΜ και 4 φορτηγάκια εξοπλισμένα με λάπτοπ, παιδική βιβλιοθήκη, ηλεκτρονικά παιγνίδια μάθησης, που θα επισκέπτονται τα σχολεία των μακρινών μειονοτικών χωριών.

Τα μαθήματα στα ΚΕΣΠΕΜ απευθύνονται σε παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου και αξιοποιούν ειδικά ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά υλικά. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της ελληνομάθειας, η κάλυψη των μαθησιακών κενών των μαθητριών/τριών της μειονότητας, η προετοιμασία τους, με δυο λόγια, για τη μετάβαση στο γυμνάσιο. Τα μαθήματα επιχειρούν με παιγνιώδη τρόπο να κινητοποιήσουν τα παιδιά και να προκαλέσουν την παραγωγή γραπτού αλλά και προφορικού λόγου. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην εξοικείωση με την ορολογία των θετικών επιστημών, με τη χρήση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού. Στόχος, τέλος, των μαθημάτων είναι να ενισχύσουν τη φιλαναγνωσία και να φέρουν μαθητές και μαθήτριες σε επαφή με το λογοτεχνικό βιβλίο.

www.museduc.gr

Η πράξη «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ» εγκρίθηκε από τη διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Παιδείας (ΕΠΕΔΒΜ) στις 27/8/2010 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013.

Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Άννα Φραγκουδάκη


Συντάκτης Νewsroom 1 Νοεμβρίου, 2011 09:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV