ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Τα πρώτα ψηφοδέλτια για τον Έβρο (ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗ.ΣΥΜ. & ΚΚΕ)

Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2012 04:28

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Τα πρώτα ψηφοδέλτια για τον Έβρο (ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗ.ΣΥΜ. & ΚΚΕ)

Ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος το απόγευμα της  Μεγάλης Τετάρτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στον οποίο και παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που του έδωσε ο τελευταίος πέντε μήνες νωρίτερα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το υπ’ αριθμ 40/2012 Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θυροκολλήθηκε χωρίς καθυστέρηση στην είσοδο του Κοινοβουλίου, διέταξε την διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογής Βουλευτών την 6η Μαΐου και σύγκληση της νέας Βουλής την 19η Μαΐου.


Αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλα τα κομματικά επιτελεία τα οποία πρέπει πλέον σε σύντομο χρόνο να ανακοινώσουν τα ονόματα των υποψηφίων τους για τις εκλογές του Μαΐου. Για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα τρία ψηφοδέλτια, αυτά της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΚΚΕ.

Αρκετά νωρίτερα από την προκήρυξη των εκλογών, η κα Μπακογιάννη, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά την περιοδεία της στον Έβρο ανακοίνωσε τα ονόματα, που θα απαρτίζουν το τοπικό ψηφοδέλτιο του κόμματός της και είναι οι εξής: ο Καλακίκος Παναγιώτης, Αξιωματικός Αστυνομίας ε.α., η Κασιμάτη Έμυ, Υπάλληλος ΔΕΗ, η Τσιαγκάνα Μαριάνθη, Πολιτικός Επιστήμονας και ο Τσιακίρης Τόλης, Πολιτικός Μηχανικός. Υπολείπονται άλλα δύο ονόματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπου ανακοινώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του Κινήματος, συνέπεσε με την ημέρα προκήρυξης των εκλογών. Έτσι για τον Έβρο υποψήφιοι θα είναι και πάλι οι νυν βουλευτές του νομού Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή-Τέντε και Ελένη Τσιαούση. Το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο θα συμπληρωθεί από τρία νέα πρόσωπα τον Ευάγγελο Θεοδώρου, τον Σταμάτη Γεωργούλη και τον Ερρίκο Τάρτα. Ο Βαγγέλης Θεοδώρου είναι εν ενεργεία Δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, γυμναστής στο επάγγελμα και είχε εκδηλώσει την πρόθεση να είναι και υποψήφιος Ευρωβουλευτής , αλλά και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης. Μένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Ο Σταμάτης Γεωργούλης κατάγεται από τον Βόρειο Έβρο, θήτευσε σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ήταν Διευθυντής του γραφείου του Γιώργου Ντόλιου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Ερρίκος Τάρτας είναι Οικονομολόγος μένει μόνιμα στην Αθήνα και κατάγεται από τον Άβαντα. Είναι ανιψιός του πρώην Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης Σπύρου Σεραφειμίδη, ενώ διετέλεσε και συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Την Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη το τοπικό ΚΚΕ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα : του Γκατζίδη Σταμάτη, εκπαιδευτικού, της Γκιδίκα Ματούλας, της Δραμανίδου Νίκης, φιλολόγου, του Μαργαριτίδη Γιάννη, αγρότη, της Σίσκου Άννας – Μαρίας, λογοθεραπεύτριας και του Τρέλλη Χρήστου, γεωπόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη του Πάσχα θα συνεδριάσει η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ και αμέσως μετά θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια της. Για τον Έβρο φαίνεται να έχουν κλειδώσει τα ονόματα των τεσσάρων ανδρών που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο, ενώ για τις υπόλοιπες δύο θέσεις, τις οποίες διεκδικούν τέσσερις κυρίες, τηρείται σιγή ιχθύος.

Την  επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων – Πράσινων, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και της Χρυσής Αυγής.

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2012 04:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV