Εκλογή Γ.Γ. Δήμου Αλεξανδρούπολης στην Δ.Ε. της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2011 07:39


Με κύριο αντικείμενο τη σύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Γενικών Γραμματέων, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011.


Το Δήμο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο Γ.Γ. κ. Σταύρος Σταυράκογλου, ο οποίος εξελέγη Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Μιχάλης Χρηστάκης (Γ.Γ. Δήμου Αμαρουσίου), ενώ έτερος Αντιπρόεδρος αναδείχτηκε ο κ. Φώτιος Σαραντόπουλος (Γ.Γ. Δήμου Πατρών).

Επίσης εκλέχθηκαν: ο Παναγιώτης Γρηγοράκος (Γ.Γ. Δήμου Χαϊδαρίου), ο Ανδρέας Μαλάτος (Γ.Γ. Δήμου Νέου Ηρακλείου), ο Παναγιώτης Σκλίαμης (Γ.Γ. Δήμου Άργους – Μυκηνών), ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου (Γ.Γ. Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θες/νίκης) ο Ευάγγελος Φανίδης (Γ.Γ. Δήμου Βριλησσίων) και η Χρυσούλα Τσουκαλά (Γ.Γ. Δήμου Βύρωνα).

Σκοπός του φορέα, όπως συμφωνήθηκε, είναι η διαρκής επικοινωνία, δικτύωση και ανάδειξη του νευραλγικού ρόλου του θεσμού των Γενικών Γραμματέων στη διοίκηση των δήμων, ειδικότερα μετά την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού πλαισίου του Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην ημερίδα, πέραν των θεμάτων που αναπτύχθηκαν αναφορικά με την οργάνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων, συζητήθηκαν και επιμέρους ζητήματα σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα Καλλικράτης. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η εξέλιξη του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων, η εξυγίανση των οικονομικών τους, οι καλές πρακτικές στον τομέα των εσόδων και η αναγκαιότητα για τη σύσταση νομικής υπηρεσίας.

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2011 07:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV