Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον Έβρο την Κυριακή 18 Μαρτίου
Για τις εκλογές, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου και αφορούν στην ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του Κινήματος, δηλαδή τα μέλη και τους φίλους του, μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Ράδιο Έβρος «Ματιές στην Ενημέρωση» ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Έβρου κ. Αθανάσιος Ράσιος.
Ο κ. Ράσιος, αφού χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία της Κυριακής ως μεγάλο ρίσκο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο απευθύνεται και πάλι στην βάση του για την εκλογή του νέου Προέδρου του Κινήματος, εξήρε την σημασία που έχουν τέτοιες δημοκρατικές λειτουργίες για τον τόπο. Εκθειάζοντας τον μοναδικό υποψήφιο ανέφερε ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να μπει σε αυτήν την διαδικασία εκλογής κι αποτελεί ένδειξη πολιτικού θάρρους. Επίσης, ο κ. Ράσιος αναφέρθηκε στην έλλειψη σχετικού ενδιαφέροντος από τους πολίτες για την διαδικασία εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, την οποία απέδωσε στην συγκυρία των καιρών και την κόπωση των πολιτών. Σε καμία περίπτωση η διαδικασία της Κυριακής δεν θα θυμίζει παλαιότερες αντίστοιχες διαδικασίες, όταν χιλιάδες πολιτών το 2004 και το 2007 ψήφισαν τον Γ. Παπανδρέου ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά εξέφρασε την ευχή του ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον.
Επί της διαδικασίας, ανέφερε ότι την Κυριακή 18 Μαρτίου στον Έβρο θα στηθούν δυο κάλπες σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο, πλην των Δήμων Σουφλίου και Σαμοθράκης, όπου θα στηθεί από μία κάλπη. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Διδυμοτείχου η μία κάλπη θα στηθεί στους Μεταξάδες στο Πολιτιστικό Κέντρο και η άλλη στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου, στο Δήμο Σουφλίου στο Δημοτικό Θέατρο, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης η μία κάλπη θα στηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η δεύτερη στις Φέρες στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Για την Ορεστιάδα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη που θα στηθούν οι κάλπες, αλλά υπάρχει η πιθανότητα η μία εξ αυτών να στηθεί στα Δίκαια ή τον Κυπρίνο. Απαραίτητη προϋπόθεση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσουν την Κυριακή είναι η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και η καταβολή του ποσού των δύο ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κινήματος. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 5.
Τέλος, αναφέρθηκε και στα ψηφοδέλτια του κόμματος μετά την εκλογική διαδικασία, καθώς οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε δεν είναι απίθανο να υπάρξει σοβαρή ανανέωση στο τοπικό ψηφοδέλτιο, καθώς υπάρχει τεράστια δεξαμενή προσώπων ικανών να είναι υποψήφιοι στον Έβρο.



