Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Σουφλί

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 23 Ιουνίου, 2021 17:00

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Σουφλί

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 85 χρόνων από τη μεγαλύτερη εργατική και αγροτική απεργία στην ιστορία του Έβρου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 85 χρόνων από την μεγαλύτερη εργατο – αγροτική απεργία στην ιστορία του Έβρου, που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο του 1936 οκτώ χιλιάδες κουκολοπαραγωγοί μαζί με τις μεταξεργάτριες και τους επαγγελματίες της περιοχής του Σουφλίου και τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την εκτέλεση, σε δημόσια θέα, των 8 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης την 30η Ιουνίου 1944 στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου από τις κατοχικές δυνάμεις των ναζί, τα παραρτήματα Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Πρόγραμμα:


  • 19:00 Συγκέντρωση στην πύλη του Μεταξουργείου “Τζίβρε”, απόθεση λουλουδιών, χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του παραρτήματος Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας με θέμα: “ΕΚΑΤΟ Η΄ΘΑΝΑΤΟΣ , οι 10 μέρες που συγκλόνισαν… το Σουφλί”.
  • 20:00 Επίσκεψη στον τόπο εκτέλεσης των 8 αγωνιστών στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου όπου θα γίνει προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση λουλουδιών και χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης με θέμα: “οι θηριωδίες των Ναζί στον Έβρο”.

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 23 Ιουνίου, 2021 17:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV