Εκδήλωση στη μνήμη του Σωτήρη Τσερκέζη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 30 Απριλίου, 2012 15:39

Εκδήλωση στη μνήμη του Σωτήρη Τσερκέζη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου εκδήλωση, φόρος τιμής στη μνήμη του Σωτηρίου Τσερκέζη, γιατρού του ανωτέρω νοσοκομείου και Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δέκα περίπου χρόνια.


Ο κ. Λαζόπουλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στον εκλιπόντα ιατρό, τον οποίο χαρακτήρισε «μαχητή γιατρό και υπερασπιστή της δημόσιας υγείας», ανακοινώνοντας την απόφαση της Διοίκησης να ονομασθούν οι χώροι της Παθολογικής Κλινικής «πτέρυγα Σωτηρίου Τσερκέζη».

Ο κ. Βαφειάδης Κωνσταντίνος, Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, μίλησε για την απόφαση της Διοίκησης να μετονομαστεί η Παθολογική Κλινική, η οποία «άργησε δέκα ολόκληρα χρόνια, αλλά έπειτα από δική του εισήγηση τελικά έγινε όπως έπρεπε να γίνει». «Ο Σωτήρης Τσερκέζης θα είναι ένας φάρος που θα μας φωτίζει. Ήταν δάσκαλος, φίλος, συνεργάτης και έθεσε τον πήχη της Παθολογικής Κλινικής πολύ ψηλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο κ. Καραγιάννης Γρηγόριος, Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια για τον Σωτήρη Τσερκέζη, με τον οποίο συνεργάστηκε αρμονικά από το 1984. Χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «καλό γιατρό στον οποίο προσέφευγε ο κάθε άνθρωπος για την γιατρειά του», αναφερόμενος στα προτερήματα του Εβρίτη γιατρού, ο οποίος «άφησε εποχή» στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας,Διδυμοτείχου και Σουφλίου και αρκετοί συνάδελφοι και φίλοι του εκλιπόντος, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του Σωτήρη Τσερκέζη. Όπως ήταν φυσικό, παραβρέθηκαν επίσης υποψήφιοι βουλευτές του νομού, κυρίως από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τον πολιτικό χώρο στον οποίο «ανήκε» ο Σωτήρης Τσερκέζης.

Ο Δημήτρης Λαζόπουλος, Διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Ο Κων/νος Βαφειάδης, Δντης Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Δ.

Ο Γρηγόρης Καραγιάννης, Δντης Καρδιολογικού Τμήματος Γ.Ν.Δ.

Φωτό από την εκδήλωση

Φωτό από την εκδήλωση


Συντάκτης Νewsroom 30 Απριλίου, 2012 15:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV