Ειρηνιστικό μήνυμα στέλνει ο Συνασπισμός από τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συντάκτης Νewsroom 25 Σεπτεμβρίου, 2010 09:30

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Τριγάζη συναντήθηκε χθες, 24 Σεπτεμβρίου, στα σύνορα των Κήπων με αντιπροσωπεία του τουρκικού αριστερού κόμματος ODP, η οποία είχε επικεφαλής τον πρόεδρό του Αλμπέρ Τας και τον πρώην πρόεδρο, ένα ιστορικό πρόσωπο της τουρκικής Αριστεράς, τον Ουφούκ Οράς. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Αδριανούπολη.


Αντικείμενο της συνάντησης των δυο κομμάτων ήταν η υπογραφή ενός κειμένου όπου από κοινού τα δύο αριστερά κόμματα ζητούν από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών την ισόρροπη μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να τονίσει την ανάγκη για τη μείωση των εξοπλισμών, σε μια συγκυρία μάλιστα που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα. Σημείωσε επίσης πως είναι επίκαιρη η πρωτοβουλία αυτή σε μια στιγμή που οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας πιέζουν αφόρητα τη χώρα τόσο για περιοριστικά μέτρα όσο και για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι τα δύο κόμματα, τόσο ο ΣΥΝ όσο και το ODP, αναλαμβάνουν κοινές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της ειρήνης και της φιλίας των δύο λαών. (…)

Παράλληλα, η συνάντηση αυτή έδωσε και την ευκαιρία να ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητα του μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Τάκη Χαρίτου, για το αξίωμα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο Τάκης Χαρίτος ανέδειξε με τις πρώτες του δηλώσεις πάνω στη γέφυρα του Έβρου τα μεγάλα ζητήματα των νεκρών μεταναστών και του περιβάλλοντος, αναφερόμενος στα ναρκοπέδια που ακόμη λειτουργούν και στη συνεχή μόλυνση του ποταμού. Η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών έγινε συμβολικά στη μέση της γέρφυρας και υπήρξε αρκετός κόσμος και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Πηγή: Αυγή


Συντάκτης Νewsroom 25 Σεπτεμβρίου, 2010 09:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV