Ειδική ρύθμιση για τις τιμές πετρελαίου σε περιοχές με ιδιαίτερες συνθήκες ζητούν 14 βουλευτές

Συντάκτης Νewsroom 3 Μαΐου, 2011 09:46



Στα πλαίσια της συζήτησης για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, 14 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Έβρου, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε κατέθεσαν τις προτάσεις τους στου Υπουργούς Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ειδικότερα, οι 14 Βουλευτές επεσήμαναν την ανάγκη « να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά, ιδίως σε περιοχές της χώρας, όπου επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες, αφού το κόστος θέρμανσης απορροφά μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Η μέριμνα αυτή, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί όρο επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά».

Σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο,  τόνισαν εντόνως ότι « το αγροτικό πετρέλαιο επιβάλλεται να είναι μειωμένου κόστους διότι  αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Δεδομένου ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει τομέα-κλειδί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πράσινη ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη, οι 14 Βουλευτές ζήτησαν να υπάρξει σχετική ρύθμιση μειωμένου κόστους πετρελαίου για αγροτική χρήση».

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι παραπάνω εξελίξεις αποτελούν πάγιες κοινωνικές ανάγκες προκειμένου να μην αφανιστεί εντελώς η αγροτική δύναμη της χώρας και να μην υποφέρουν παραπάνω τα ελληνικά νοικοκυριά. Τέλος, η Βουλευτής Έβρου σημείωσε ότι ο Νομός Έβρου είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή με πολλές δυνατότητες παραγωγής, ανταγωνιστικότητας αγροτικών προϊόντων. Τα έξοδα μεταφοράς, η γειτνίαση με χώρες με φθηνό κόστος αγροτικής παραγωγής καθιστά αναγκαίο να ληφθούν μέτρα ώστε και η αγροτική παραγωγή του Νομού Έβρου να είναι ανταγωνιστική.

 


Συντάκτης Νewsroom 3 Μαΐου, 2011 09:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV