Ειδική μέριμνα για τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης ζητά ο Δημοσχάκης

Συντάκτης Νewsroom 4 Μαΐου, 2020 11:30

Ειδική μέριμνα για τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης ζητά ο Δημοσχάκης

Ειδική μέριμνα για τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης, στο πλαίσιο χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις.

Επιστολική παρέμβαση στους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης.


Ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική ενέργεια διαβιβάζοντας την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν. Γαλατούμου, με την οποία ζητά ειδική ρύθμιση για τους επαγγελματίες του νησιού,  στο πλαίσιο χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις, οι δραστηριότητες των οποίων έχουν ανασταλεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι προβλεπόμενες διατάξεις ορίζουν να ληφθεί υπόψη ο τζίρος της προηγούμενης χρονιάς, μία συνισταμένη άδικη για το πονεμένο Νησί της Νίκης, του οποίου η οικονομία κτυπήθηκε σφοδρά λόγω των ακτοπλοϊκών αναταράξεων το καλοκαίρι του 2019.

Προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός της νήσου να ορθοποδήσουν μετά και από τα καίρια πλήγματα που δέχτηκαν από την υπάρχουσα υγειονομική κρίση, ο Δήμος ζητά να ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος του τζίρου της τελευταίας τριετίας ή του ημερολογιακού έτους του 2018.

Ο βουλευτής προσβλέπει ότι η κυβέρνηση θα σκύψει για άλλη μία φορά με τη δέουσα στοργικότητα και ευαισθησία στην ακριτική Σαμοθράκη, η οποία έχει δοκιμασθεί πολλάκις στο παρελθόν και εξακολουθεί να δοκιμάζεται.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:  

ΘΕΜΑ: Χορήγηση επιστρεπτέας  προκαταβολής με ειδική ρύθμιση για τη πολύπαθη Σαμοθράκη

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, 

Σας διαβιβάζω συνημμένα προς ενημέρωσή σας και λοιπές ενέργειες λόγω αρμοδιότητάς σας, την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν. Γαλατούμου, η οποία αφορά την ρύθμιση ειδικού χαρακτήρα για τους επαγγελματίες της Νήσου, στο πλαίσιο της χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις των οποίων οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Όπως επισημαίνεται με αυτήν & σύμφωνα με τις διατάξεις περί χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής, λαμβάνεται υπόψη ο τζίρος του προηγούμενου έτους, κάτι το οποίο αδικεί τους επαγγελματίες της Νήσου της Σαμοθράκης εξ αιτίας εξωγενών παραγόντων ! 

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2017, η Σαμοθράκη ήρθε αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη θεομηνία, τα τραγικά αποτελέσματα της οποίας εξακολουθούν να είναι εμφανή ακόμη στο νησί σε ότι αφορά τις βασικές υποδομές και όχι μόνον…οι οποίες αποκαθίστανται βήμα βήμα από τη σημερινή Κυβέρνηση! 

Πέρυσι δυστυχώς, το ακριτικό νησί δοκιμάστηκε για ακόμη μία φορά, βιώνοντας καίρια πλήγματα στον τουρισμό και στην επιχειρηματικότητα λόγω των ακτοπλοϊκών αναταράξεων & διακοπής της συγκοινωνιακής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξ/πολη.

Η επιχειρηματικότητα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο πλέον λόγω της υγειονομικής κρίσης, καθώς και το φετινό καλοκαίρι ο τζίρος προβλέπεται ιδιαίτερα χαμηλός.

Με βάση τα ανωτέρω, ο τοπικός Δήμαρχος ζητά να ληφθεί υπόψη στη χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής στους επαγγελματίες του νησιού, ο μέσος όρος του τζίρου της τελευταίας τριετίας ή του ημερολογιακού έτους του 2018. 

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως εξετάσετε με καλή διάθεση το ως άνω δίκαιο αίτημα που αφορά την βιωσιμότητα των τοπικών επαγγελματιών που ως γνωστόν ζωοδοτούν το νησί, όπως ακριβώς επιθυμεί & πράττει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνησή μας για τα ζητήματα του ακριτικού Έβρου. 


Συντάκτης Νewsroom 4 Μαΐου, 2020 11:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV