Εδώ και δυο μήνες χωρίς περιπολικό σκάφος το Λιμενικό της Σαμοθράκης

Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2010 12:00

“Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ΠΛΣ 614 του Υ/Χ Σαμοθράκης  είναι καθηλωμένο από τις αρχές Αυγούστου, λόγω βλάβης στις μηχανές του”, όπως προκύπτει από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Ν.Δ.) στα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Θαλάσσιων Υποθέσεων και Εθνικής Αμύνης.


Για να επισκευαστεί το περιπολικό θα έπρεπε να μεταφερθεί στον  Πειραιά, όπου όμως, ήδη υπάρχουν αλλά δύο σκάφη προς επισκευή. Εκτός από το μεγάλο χρονικό διάστημα, που θα χρειαζόταν η επισκευή του σκάφους, δεν υπάρχουν και τα απαραίτητα χρήματα.

Η κατάσταση αυτή επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους του νησιού, αν σκεφτεί κανείς ότι το εν λόγω περιπολικό σκάφος είναι  εξαιρετικά σημαντικό, εφόσον το νησί της Σαμοθράκης διαθέτει μια ακτοπλοϊκή σύνδεση, όχι επί καθημερινής βάσης , με το καράβι SAOS. Όμως από την 1 Νοεμβρίου η ακτοπλοϊκή γραμμή, δεν θα είναι πλέον επιδοτούμενη και πιθανώς τα δρομολόγια θα αραιώσουν και άλλο. Οι  καιρικές συνθήκες αλλάζουν ραγδαία, με αποτέλεσμα το νησί να παραμένει απομονωμένο. Συχνά περιστατικά χρήζουν άμεσης διακομιδής από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η διαδρομή Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης με το ΠΛΣ 614, διαρκεί 1 ώρα περίπου, χρόνος ιδιαίτερα σωτήριος για επείγοντα περιστατικά, ενώ η διάρκεια της ίδιας διαδρομής με το συμβατικό πλοίο είναι 2 ώρες και 15 λεπτά.


Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2010 12:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV