Εγκρίθηκε η διάλυση Δημοτικών Επιχειρήσεων Σουφλίου

Συντάκτης Νewsroom 4 Μαρτίου, 2011 11:08

“Με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της ελάσσονος μειοψηφίας εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου η διάλυση και η εκκαθάριση των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 28η Φεβρουαρίου 2001, τελευταίας ημέρας σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αποφασίστηκε η διάλυση της ΔΕΥΑΣ, της ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. , της ΣΟΕΔΗΣ (ΔΕΣΗΜΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΙ, ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΔΙΑΣ) και ο ορισμός εκκαθαριστών που θα αναλάβουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


Η άποψη της μείζονος μειοψηφίας που καταψήφισε την πρόταση για διάλυση, προκειμένου να μη χαθούν αυτά τα αναπτυξιακά εργαλεία τα οποία είναι πολύτιμα για το Δήμο, να διασφαλισθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι κάθε είδους προμηθευτές των επιχειρήσεων οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να καταφύγουν σε δικαστικές αποφάσεις για ελπίζουν στην είσπραξη των χρημάτων, για τα οποία έχουν καταβάλλει ΦΠΑ και φόρο, δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή.

Ελπίζουμε ότι οι αποφάσεις αυτές που συμπίπτουν με την έναρξη εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να μην αναβιώνουν την εποχή  των Κοινοτήτων και του Κοινοτάρχη. Άλλωστε πως μπορούμε να προσδοκούμε σε μια αναπτυξιακή προοπτική και να δώσουμε όραμα και ελπίδα σ΄αυτό τον τόπο με τη Δαδιά σε κατάσταση χειμερίας νάρκης, το Τυχερό σε κώμα και το Σουφλί σε βαρύ χειμώνα, όταν καταστρέφουμε τα εργαλεία που έχουμε;”

Από δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία-Ανάπτυξη-Συνοχή” με επικεφαλής τον Πασχάλη Χριστοδούλου



Συντάκτης Νewsroom 4 Μαρτίου, 2011 11:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV