ΕΑΔΕ: Ψήφισμα αντίθεσης προς την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Συντάκτης Νewsroom 12 Ιανουαρίου, 2021 15:55

ΕΑΔΕ: Ψήφισμα αντίθεσης προς την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου δηλώνει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο της αριθμητικής επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Έβρου καθώς και σε τυχόν ενδεχόμενο δημιουργίας οποιασδήποτε νέας δομής.

Θεωρούμε μάλιστα ότι η ενδεχόμενη λειτουργία μίας τόσο μεγάλης προσφυγικής δομής (1500 ατόμων) ότι θα αμαυρώσει το επιχειρηματικό/επενδυτικό προφίλ της περιοχής μας, που με τόσο κόπο οι επιχειρηματίες και οι πολίτες της ΠΕ Έβρου προσπαθούν να διατηρήσουν απέναντι στις ήδη υπάρχουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και διασυνοριακές αντιξοότητες. 


Είναι πολύ σημαντικό τέλος, να θυμηθούμε την κρίση του περασμένου Φεβρουαρίου και Μαρτίου στα σύνορά μας, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να επαναληφθεί, αυτή τη φορά, από το εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας και να δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα στον Έβρο. Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους επίσημους φορείς και τα αρμόδια όργανα της ΠΕ Έβρου να συνταχθούν στην κοινή γραμμή αποτροπής της πιθανής δημιουργίας νέου ΚΥΤ και να περιοριστεί η όποια παρέμβαση με το πρόσχημα της αναβάθμισης των δομών/υπηρεσιών του υπάρχοντος ΚΥΤ Φυλακίου.


Συντάκτης Νewsroom 12 Ιανουαρίου, 2021 15:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV