Είναι στο χέρι μας: Οριστική ταφόπλακα στις πανεπιστημιακές σχολές της Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 28 Αυγούστου, 2021 10:59

Είναι στο χέρι μας: Οριστική ταφόπλακα στις πανεπιστημιακές σχολές της Ορεστιάδας

Tοποθετήθηκε η οριστική ταφόπλακα στις πανεπιστημιακές σχολές της Ορεστιάδας, εξαιτίας της θεσμοθέτησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, μέσω του εκτρωματικού νομοσχεδίου της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα οι βουλευτές Δημοσχάκης, Δερμεντζόπουλος, Κελέτσης που παρέα με τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους ψευτοπατριώτες της Ελληνικής Λύσης, ψήφισαν και με τα… δυο χέρια πριν λίγους μήνες τον νόμο Κεραμέως, δρομολογώντας έτσι το οριστικό λουκέτο πολλών πανεπιστημιακών σχολών της περιφέρειας.


Δίπλα τους, παραφράζοντας τον ποιητή, ”δειλός, μοιραίος και άβουλος αντάμα”, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, που θα μνημονεύεται στο μέλλον η θητεία του ως η πλέον καταστρεπτική για τον Δήμο Ορεστιάδας.

Τα νούμερα δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης:

341 θέσεις εισακτέων φέτος για το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, καλύφθηκαν μόλις οι 71. Κενές μείνανε 276 θέσεις και το ποσοστό κάλυψης των θέσεων ανέρχεται στο ισχνό 20,8%.

233 θέσεις εισακτέων φέτος για το τμήμα Δασολογίας, καλύφθηκαν μόλις οι…21(!). Κενές μείνανε 212 θέσεις και το αντίστοιχο ποσοστό κάλυψης είναι μόλις 9,9%!

Πέρυσι, παρά την αποδυνάμωση που είχε προκαλέσει στις πανεπιστημιακές σχολές της επαρχίας ο νόμος Γαβρόγλου, στην Ορεστιάδα εισήχθησαν αθροιστικά και στα δύο τμήματα 467 φοιτητές/τριες, έναντι μόλις… 92 για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ,η υπουργός Παιδείας, εξήγγειλε περαιτέρω αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε οριστικό κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών που δεν είναι βιώσιμες. Αυτή είναι μια συνθήκη που, δυστυχώς, θα αφορά και τις σχολές της Ορεστιάδας, καθώς διαφαίνεται ανοιχτά στον ορίζοντα ο κίνδυνος οριστικού κλεισίματός τους.

Μετά το λουκέτο στο Εργοστάσιο Ζάχαρης, την συνεχόμενη αποψίλωση υπηρεσιών στον Δήμο Ορεστιάδας (ΙΚΑ, τράπεζες, ΕΛΤΑ κλπ), η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει τη χαριστική βολή στους κατοίκους του Δήμου Ορεστιάδας, με την τεχνητή υποβάθμιση των σχολών της Ορεστιάδας, μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι μας”, ειλικρινά αναρωτιόμαστε ποιό θα είναι το πρόταγμα μέσω του οποίου θα απευθυνθούν στους δημότες της περιοχής μας οι βουλευτές της ΝΔ στον Έβρο και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, στις επόμενες εκλογές, όταν στο διάβα τους θα έχουν ήδη καταστρέψει τα πάντα, οριστικά και αμετάκλητα.

Όσο για την διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, αν έχει μείνει καθόλου ντροπή και τσίπα ας αυτοδιαλυθεί. Δεν αντέχουμε άλλη ανάπτυξη…


Συντάκτης Νewsroom 28 Αυγούστου, 2021 10:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV