Είναι παράνομα τα χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Συντάκτης Νewsroom 30 Μαΐου, 2013 10:26

Είναι παράνομα τα χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας να μην πληρώσουν φέτος, το χαράτσι για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ (αιτήσεις για την καταβολή επιδοτήσεων) και να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων όλων όσων πλήρωσαν μέχρι τώρα καθώς και τα περσινά.  

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συλλόγων  που έχουν αναλάβει τη σύνταξη των δηλώσεων  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  να ζητάνε από τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πληρώσουν επιπλέον χαράτσι ανά δήλωση γιατί αυτό αντιτίθενται στη συμφωνία που έχει κάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το Υπουργείο για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.


Σε μια περίοδο μάλιστα που οι αγρότες περνάνε δύσκολες ώρες, πάει πολύ να τους ζητάνε να πληρώσουν επιπλέον χαράτσια.

Ως γνωστόν η ΠΑΣΕΓΕΣ εισέπραξε 105 εκατομμύρια ευρώ για να αναλάβει να κάνει τις δηλώσεις καλλιέργειας των αγροτοκτηνοτρόφων δωρεάν για τα έτη 2011- 2012 – 2013. Αντί να συμβαίνει αυτό, ζητάνε από τους αγρότες να πληρώσουν χαράτσι για να κάνουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ
Ο διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε πρόσφατη συνάντηση με την ΠΑΣΥ, τόνισε την υποχρέωση των ΕΑΣ να παραλαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ  τις δηλώσεις, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να γίνει επώνυμη καταγγελία στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το επιχείρημα ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους εργαζόμενους που κάνουν τις δηλώσεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι  πρέπει να πληρωθούν από τα 105 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η ΠΑΣΕΓΕΣ ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό, χωρίς να επιβαρυνθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  καλεί τις τρεις  ΕΑΣ του Έβρου,  να παραλαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ τις δηλώσεις  ΟΣΔΕ και να επιστρέψουν στους αγρότες τα χρήματα που παράτυπα εισέπραξαν μέχρι τώρα.

Καλεί  ακόμα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει η αυθαιρεσία και το χαράτσι που επιβάλλεται παράνομα. 


Συντάκτης Νewsroom 30 Μαΐου, 2013 10:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV