Δώρο Χριστουγέννων 2020: Σήμερα η πληρωμή του – Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν σας καταβληθεί

Συντάκτης Νewsroom 21 Δεκεμβρίου, 2020 11:02

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Σήμερα η πληρωμή του – Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν σας καταβληθεί

Σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων για το έτος 2020 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζεται ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί σε δύο φάσεις:
-Σήμερα, Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 θα καταβληθεί από τους εργοδότες το μέρος που αντιστοιχεί στους πραγματικούς μισθούς που έχει λάβει ο εργαζόμενος από την επιχείρηση και την ίδια μέρα η Πολιτεία θα καταβάλει τα ποσά του αντιστοιχούν στον πραγματικό μισθό που έχει λάβει ο εργαζόμενος ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.
-Η δεύτερη καταβολή θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου του 2021 και θα αφορά στο ποσό του τμήματος του δώρου που αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο

Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, αν δεν του καταβληθεί το Δώρο
Η ΓΣΕΕ εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση για το τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος εάν δεν του καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων έως σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2020. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας “Σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ, παράλληλα, διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας. Στη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης και τα στοιχεία κατοικίας του εργοδότη, εάν αυτό είναι δυνατόν, δεδομένου ότι η διαδικασία του αυτοφώρου διαρκεί έως και 48 ώρες. Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων”.


Πηγή: enikonomia.gr


Συντάκτης Νewsroom 21 Δεκεμβρίου, 2020 11:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV