Δυσαρέσκεια της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας για την τροποποίηση της χρήσης γης από πάρκο σε χώρο ανέγερσης Καθεδρικού ναού

Συντάκτης Νewsroom 11 Απριλίου, 2011 06:00

Δυσαρέσκεια της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας για την τροποποίηση της χρήσης γης από πάρκο σε χώρο ανέγερσης Καθεδρικού ναού


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  Ορεστιάδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με την  107/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, που προτείνει την τροποποίηση της χρήσης γης  του Οικοδομικού Τετραγώνου 301α  από πάρκο σε χώρο για ανέγερση Καθεδρικού ναού.

Η Ορεστιάδα είχε την καλή συγκυρία από το ξεκίνημά της να διαθέτει   ένα  σύγχρονο ρυμοτομικό σχέδιο με χώρους για πλατείες, πάρκα κλπ . Δυστυχώς όμως με ευθύνη  παλιότερων Δημοτικών Αρχών  το σχέδιο αυτό κυριολεκτικά «κουρελιάστηκε» για να υπηρετηθούν συμφέροντα, για να εξυπηρετηθούν  ημέτεροι  κλπ  και φτάσαμε στο σήμερα όπου  δυστυχώς η πόλη αν και επαρχιακή διαθέτει ελάχιστους οργανωμένους  χώρους αναψυχής και πρασίνου.


Ακόμα  είναι  «πολυτέλεια»  να « δωρίζουμε» ένα από τα τελευταία οικόπεδα για την ανέγερση άλλης μιας εκκλησίας στην πόλη, την ώρα που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες  εξεύρεσης οικοπέδων για την ανέγερση ενός Ειδικού Σχολείου ,  την ώρα που Παιδικοί Σταθμοί και Νηπιαγωγεία της πόλης στεγάζονται σε εισόδους πολυκατοικιών , σε ακατάλληλες αίθουσες, ανήλιαγες, χωρίς αύλειους χώρους  για λίγο παιχνίδι και με πολλούς κινδύνους.

Η πρότασή μας

Να μην γίνει ο αποχαρακτηρισμός του οικοδομικού τετραγώνου και να μετατραπεί σ’ ένα  σύγχρονο πολυθεματικό πάρκο,   που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων για αναψυχή , αθλητισμό, ψυχαγωγία, πολιτιστικές δραστηριότητες και θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

 

Για να μην χαθούν οριστικά και οι τελευταίες δυνατότητες   που έχει  η πόλη μας να αναπτύξει πνεύμονες πρασίνου  ο εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  τη Τρίτη 12/4/2011 θα επισκεφθεί τον Δήμαρχο και θα καταθέσει ένσταση ενάντια στην 107/2011 απόφαση – πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 


Συντάκτης Νewsroom 11 Απριλίου, 2011 06:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV