Δυο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 10 Νοεμβρίου, 2011 09:48

Δυο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές του δράσεις σας γνωστοποιεί ότι εφέτος ετοίμασε και σας παρουσιάζει δυο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με τους εξής τίτλους :


«Μια μέρα στο Μουσείο» και  «Γνωρίζω τον τόπο μου».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Μια μέρα στο Μουσείο» σκοπό έχει οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία της Νέας Ορεστιάδας, μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου και με τη βοήθεια οπτικουακουστικών μέσων. Το πρόγραμμα αυτό, απευθύνεται σε μαθητές της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης (από Γ ΄ Δημοτικού) και μπορούν να συμμετέχουν σχολικές τάξεις αλλά και οικογένειες.

Η εκπαιδευτική δράση «Γνωρίζω τον τόπο μου» σκοπό έχει να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την ιστορία του Βορείου Έβρου, επισκεπτόμενοι με λεωφορείο  τους χώρους με ιστορική, αρχαιολογική, λαογραφική και οικονοκή σημασία για όλη την περιοχή. Η ξενάγηση ξεκινάει από τη Νέα Ορεστιάδα και ακολουθεί την εξής διαδρομή Νέα Βύσσα, Καστανιές, Εβρίτικα Κελάρια, Αρχαιολογική έκθεση Σπηλαίου, Μουσείο Πέτρας στο Μύλο Πετρωτών,  Ταφικός τύμβος Μικρής Δοξιπάρας- Ζώνης, ΕΠΑΠ, επιστροφή στην πόλη μας. Η εκπαιδευτική εκδρομή απευθύνεται τόσο σε μαθητές, φοιτητές όσο και σε οργανωμένους Συλλόγους.

Επίσης, σας ανακοινώνουμε ότι  τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Η ιστορία του τροχού στους χρόνους και στους τόπους» και  «Φωνές Νερού Μυριάδες» θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τέλος, οι εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με τα έθιμα των Χριστουγέννων, των Αποκρεών  και του Πάσχα θα λάβουν χώρα τις αντίστοιχες εορταστικές περιόδους.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

  • Ιωάννης Σιωπίδης, Αντιπρόεδρος του Μουσείου,
  • Νατάσα Σκαρλατούδη, επιστημονική συνεργάτιδα του Μουσείου

Ώρες Λειτουργίας του Μουσείου:

  • 10π.μ.-1μ.μ. όλες τις ημέρες εκτός  Δευτέρας
  • τηλ επικοινωνίας: 2552028080., 6944567579
  • Site: www. musorest.gr
  • Facebook: Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας


Συντάκτης Νewsroom 10 Νοεμβρίου, 2011 09:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV