Δριμύ κατηγορώ Δερμεντζόπουλου για το μεσοπρόθεσμο

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2011 07:18

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μέσα από τη χθεσινή του ομιλία  για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής στη Βουλή, δηλώνοντας πως δεν θα γίνει “συνένοχος” στην εφαρμογή της “λάθους συνταγής πολιτικής που εφαρμόστηκε,” και  “εάν συνεχιστεί, θα επιδεινώσει την ήδη κατεστραμμένη οικονομία”.


Ακολουθούν αποσπάσματα:

“Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, με την επιβολή μιας σειράς μέτρων λιτότητας που έπληξαν το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας, με την εφαρμογή μιας σκληρής οικονομικής πολιτικής που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει από δημιουργίας Ελληνικού κράτους, σήμερα έρχεται η Κυβέρνηση να ζητήσει από την Εθνική Αντιπροσωπεία ακόμη πιο επώδυνα μέτρα, ακόμη πιο σκληρή λιτότητα.

Ένα χρόνο μετά, έρχεται να ομολογήσει την πλήρη αποτυχία του οικονομικού μοντέλου που ακολούθησε, αφού αποδεδειγμένα όλοι οι στόχοι που τέθηκαν βγήκαν «εκτός» και μάλιστα επιδείνωσαν περαιτέρω την οικονομική κατάσταση της χώρας.”

(…)

“Δεν μπορεί, ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η λάθος συνταγή πολιτικής που εφαρμόστηκε, εάν συνεχιστεί, θα επιδεινώσει την ήδη κατεστραμμένη οικονομία;

Ότι αν η συγκεκριμένη πολιτική απέτυχε, τούτο οφείλεται σε κάποιους λόγους. Και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αντιμετωπιστούν αυτοί οι λόγοι. Αλλιώς όσα μέτρα και να επιβληθούν ακόμη, απλά θα αποτύχει ξανά.

Αυτή η ανελέητη φοροεπιδρομή που εφαρμόστηκε και τώρα ξαναπροτείνεται με μεγαλύτερη ένταση, ποιος οικονομικός εγκέφαλος εκτιμά ότι θα έχει την ελάχιστη αποτελεσματικότητα και δεν θα αποτελειώσει ότι ακόμη ελάχιστο έχει απομείνει;

Έκτακτες εισφορές σε εισοδήματα, σε ακίνητα, σε αυτοκίνητα, σε ότι περπατάει, στέκεται, πετάει.”

(…)

“Με ρητορείες περί συναίνεσης και απειλές στάσης πληρωμών και πτώχευσης επιθυμεί να μας καταστήσει συνενόχους. Γιατί άλλο η «συναίνεση» και άλλο η «συνενοχή».”

 


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2011 07:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV