Δριβελέγκας προς χοιροτρόφους: Θα χορηγηθούν 150 εκ. € για ενίσχυση του πρωτογενή τομέα

Συντάκτης Νewsroom 4 Αυγούστου, 2011 08:39

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας, κατά  την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου.


Κατά τη συνάντηση, η Ομοσπονδία παρέθεσε στον Υφυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χοιροτρόφοι και ζήτησε τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου, όπως είναι η τροποποίηση που αφορά στη ρύθμιση του άτοκου δανείου που είχε δοθεί το  2007 στους χοιροτρόφους,  λόγω της ανόδου των τιμών των ζωοτροφών.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα, όπως η αδειοδότηση της ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η μείωση του κόστους παραγωγής και τα αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσον αφορά στο θέμα της τροποποίησης της ρύθμισης των άτοκων δανείων που έλαβαν οι χοιροτρόφοι το 2007 είμαστε σε επαφή  με το Υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση του θέματος. Σε ότι αφορά το αίτημα των χοιροτρόφων για ενίσχυση του κλάδου θα χορηγηθούν στον πρωτογενή τομέα 150 εκατομμύρια ευρώ, μέσω προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης, ενώ για το κόστος των ζωοτροφών γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στον ελάχιστο συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή στο 6%, που θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ενημέρωσα επίσης την Ομοσπονδία ότι είναι στην τελική επεξεργασία σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων».

 


Συντάκτης Νewsroom 4 Αυγούστου, 2011 08:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV