Δράσεις από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 27 Νοεμβρίου, 2021 10:18

Δράσεις από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Δράσεις από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στο πλαίσιο του φεστιβάλ Tale of X Cities και στο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum 2021.

Παρακολουθείστε το αποτέλεσμα των εργαστηρίων που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο καθώς και της συνεργασίας μεταξύ όλων των συνεργαζόμενων φορέων και των συμμετεχόντων.
Περιλαμβάνει έργα των συμμετεχόντων και δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων. Το φεστιβάλ παρουσιάστηκε σε ζωντανή αναμετάδοση στο διαδίκτυο και σε φυσικούς χώρους σε 12 πόλεις, από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη.
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ήταν ένας από τους φορείς που συμμετείχε στο project Tale of X Cities και με ιδιαίτερη χαρά αποτέλεσε μέρος της δημιουργίας αυτού του συλλογικού έργου.



Οι δράσεις του ΕΜΘ στο πλαίσιο του φεστιβάλ:

  • Βιωματικό σεμινάριο ενηλίκων: Εγώ ο τόπος – On the safe side Συμμετοχική Performance.
  • Διεθνές Συνέδριο CoMuseum 2021.

Ενώ η υγειονομική κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει και καθώς η διεθνής κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της κοινωνικής ισότητας και της κλιματικής κρίσης, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί οργανισμοί ήδη αναθεωρούν τη θέση τους στον κόσμο. Το Διεθνές Συνέδριο CoMuseum 2021 διερευνά τον επαναπροσδιορισμό της θέσης των μουσείων, ώστε να είναι έτοιμα να αναλάβουν τον νέο τους ρόλο, μέσω μιας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, με νέα εργαλεία, γνώση, δεξιότητες και μοντέλα ηγεσίας. Στις θεματικές του φετινού Συνεδρίου περιλαμβάνονται η βιωσιμότητα και οι ψηφιακές στρατηγικές, το μέλλον του περιεχομένου σε σχέση με τις συλλογές, την επιμέλεια και την αφήγηση, ο κοινωνικός αντίκτυπος των πολιτιστικών οργανισμών, και ο ρόλος του μουσείου στην κλιματική κρίση.

Διεθνές Συνέδριο CoMuseum 2021, ΕΜΘ

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης συμμετέχει στη συζήτηση με θέμα: “Μουσειακός Ακτιβισμός και Κινήματα Πολιτών” την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 15:20 με τους:

  • Dr Bernadette Lynch, Συγγραφέας, Ερευνήτρια, Λέκτορας, Solidarity Action Network (Βρετανία),
  • Ιωάννα Νισυρίου, Διευθύντρια και Ιδρύτρια, We Need Books (Ελλάδα),
  • Λήδα Τσενέ, Ιδρύτρια Athens Comics Library (Ελλάδα),
  • Βαλεντίνα Σωκράτους, Συντονίστρια Μουσείου, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (Ελλάδα).

Συντονίστρια:
Χρύσα Ζαρκαλή, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του MOMus (Ελλάδα).

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες και δηλώστε συμμετοχή στους παρακάτω συνδέσμους: CoMuseum και Πρόγραμμα.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 27 Νοεμβρίου, 2021 10:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV