ΔΠΘ: Διαδικτυακή διάλεξη της Γεωργίας Γκότση

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 15 Μαΐου, 2021 10:38

ΔΠΘ: Διαδικτυακή διάλεξη της Γεωργίας Γκότση

Διαδικτυακή διάλεξη της Αν. Καθηγήτριας Γεωργίας Γκότση για τα ελληνικά μυθιστορήματα “αποκρύφων” πόλεων του 19ου αιώνα στο Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δ.Π.Θ.

Στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00 – 21:00 διαδικτυακή διάλεξη της Γεωργίας Γκότση, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: “Τα ελληνικά μυθιστορήματα “αποκρύφων” πόλεων του 19ου αιώνα”.

Προλογίζει ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.
Συντονίζει ο Δρ. Θανάσης Β. Κούγκουλος, Μέλος Ε.ΔΙ.Π.


Ο σύνδεσμος συμμετοχής στη διαδικτυακή διάλεξη με Microsoft Teams είναι εδώ!

Λίγα λόγια για την Γεωργία Γκότση…

Η Γεωργία Γκότση σπούδασε ελληνική και συγκριτική φιλολογία στην Αθήνα, στις Η.Π.Α. και στο Λονδίνο. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και διδάσκει από το 2004. Από το 1996 έως το 2003 δίδαξε Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Brown των Η.Π.Α. Το συγγραφικό της έργο εστιάζεται σε θέματα ελληνικής και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας του 19ου, του 20ού και του 21ου αι. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία: Ιστορία της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας. Τόμος Β ́. Από τις αρχές του 18ου έως τον 20ό αι. (μαζί με την Δέσποινα Προβατά, ΕΑΠ 2000), Η ζωή εν τη πρωτευούση. Θέματα αστικής πεζογραφίας από το τέλος του 19ου αιώνα (Νεφέλη 2006), «Η διεθνοποίησις της Φαντασίας». Σχέσεις της ελληνικής με τις ξένες λογοτεχνίες τον 19ο αιώνα (Gutenberg 2010), Ελίζαμπεθ Μ. Έντμοντς. Μια βικτωριανή βιογραφεί τον Ρήγα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 2020) και Languages, Identities and Cultural Transfers: Modern Greeks in the European Press (1850-1900) (επιμέλεια μαζί με την Δέσποινα Προβατά, Amsterdam University Press, 2021, υπό έκδοση). Επίσης έχει επιμεληθεί το αφιέρωμα του περιοδικού Αντί στο ελληνικό απόκρυφο μυθιστόρημα του 19ου αιώνα (1997) και την έκδοση του μυθιστορήματος Οι Άθλιοι των Αθηνών του Ιω. Κονδυλάκη (Νεφέλη 1999). Έχει δημοσιεύσει κριτικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Πιο πρόσφατα ασχολήθηκε με τη βιογράφηση της υλικής αρχαιότητας στο λογοτεχνικό λόγο του 19ου αιώνα, με το μεταφραστικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με την πρόσληψη του Βιζυηνού στην Αγγλία, με την υποδοχή της ποίησης του Tennyson, καθώς και με τη διαχείριση της μνήμης του Ολοκαυτώματος στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία. Αναλυτική παρουσίαση των δημοσιεύσεών της μπορείτε να βρείτε εδώ!

Για να συνδεθείτε στη συνεδρία της διάλεξης με υπολογιστή (Windows, Mac) ακολουθείστε τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ!
Για να συνδεθείτε στη συνεδρία της διάλεξης με κινητό (iOS, Android) ακολουθείστε τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ!

Διάλεξη Γκότση, ΔΠΘ

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 15 Μαΐου, 2021 10:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV