Διπλασιάζονται τα σημεία για δωρεάν rapid test με την βοήθεια του στρατού

Συντάκτης Νewsroom 13 Ιανουαρίου, 2022 19:30

Διπλασιάζονται τα σημεία για δωρεάν rapid test με την βοήθεια του στρατού

Δωρεάν rapid test με τη συμβολή του στρατού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Επιπλέον θα προστεθούν 50 σημεία ώστε να φτάσουν τις 100 οι δομές του στρατού στις οποίες ο πληθυσμός μπορεί να κάνει δωρεάν rapid test , όπως είπε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.


Αρχικά μάλιστα και επειδή η ερώτηση της δημοσιογράφου αφορούσε τα PCR τεστ, θεωρήθηκε ότι η συμβολή του στρατού θα αφορά σημεία μοριακών τεστ. Έπειτα από διευκρινίσεις πάντως ξεκαθαρίστηκε ότι πρόκειται για δομές που θα προσφέρουν δωρεάν rapid test. 

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του να μετατραπεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Το νοσοκομείο, όπως είπε, εφημέρευε μέχρι σήμερα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μαζί με κάποιο άλλο νοσοκομείο Παίδων. Προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές σε 13 έως τις 13 Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί το νοσοκομείο από τις εφημερίες για περίπου 35 ημέρες.

«Η εξαίρεση του Παίδων Πεντέλης από τις εφημερίες δεν είναι μόνιμη απόφαση, αλλά αφορά μόνο από 8 έως 10 εφημερίες συνολικά. Δηλαδή, θα βγει από τις εφημερίες για 4 έως το πολύ 6 εβδομάδες. Δηλαδή σε 30 έως 40 ημέρες το πολύ θα επανέλθει στις εφημερίες», είπε.


Συντάκτης Νewsroom 13 Ιανουαρίου, 2022 19:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV