Διοικητικός Απολογισμός και επίδειξη του Α.Ο.Ε.Γ.Α.

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουνίου, 2012 15:18

Διοικητικός Απολογισμός και επίδειξη του Α.Ο.Ε.Γ.Α.

Το Σάββατο 16-06-12 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη τελική επίδειξη του Α.Ο.Ε.Γ.Α.


Περίπου στο τέλος κάθε αγωνιστικής χρονιάς γίνεται η επίδειξη των τμημάτων του συλλόγου, δείχνοντας τις προσπάθειες των μικρών παιδιών ολόκληρης της αγωνιστικής χρονιάς.

Περίπου διακόσια άτομα έδωσαν το παρόν στην επίδειξη παρακολουθώντας καθηλωμένοι τα προγράμματα που επέλεξαν οι προπονητές των τμημάτων, δείχνοντας πως η ενόργανη γυμναστική είναι ένα άθλημα που συναρπάζει και γοητεύει όσους το γνωρίζουν.

Τα τμήματα χωρίζονται: σε τμήματα γενικής γυμναστικής (αγοριών –κοριτσιών),σε τμήματα πρωταγωνιστικά και σε τμήματα αγωνιστικά.

Η ενόργανη γυμναστική είναι ιδιαίτερο άθλημα, διότι απαιτεί ακρίβεια, πολύ καλή σωματική και ψυχική προετοιμασία, όπως και δυνατό χαρακτήρα.

Έκτος από την κληρονομικότητα που έχει το κάθε παιδί και το περιβάλλον στο οποίο ζει, η διαμόρφωση του χαρακτήρα του, όπως και η εξέλιξη του στο άθλημα της ενόργανης, εξαρτάται σημαντικά από τη δουλειά των προπονητών.

Στον Α.Ο.Ε.Γ.Α. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολύ αξιόλογοι προπονητές που τα αποτελέσματα κάθε χρόνο τους δικαιώνουν για τη δουλειά τους πάνω στα παιδιά.

Οι προπονητές είναι: ο Μπαξεβανίδης Δημήτριος, ο στυλοβάτης του συλλόγου, καθηγητής φυσικής αγωγής, που πάρα πολλά χρόνια με την αξιόλογη δουλειά του κατευθύνει τον σύλλογο στο βάθρο των επιτυχιών.

Ο Νιγδελης Ιορδανής, αθλητής της ενόργανης με πολλές διακρίσεις πανελλαδικά, βοηθός προπονητή προσφέρει τα μέγιστα με την τεράστια εμπειρία του συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια και στην εξέλιξη των μικρών αθλητών.

Η Παρασχάκη Χρύσα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, μετά από πολλά χρόνια απουσίας, επανήλθε δυναμικά δείχνοντας τις θετικές προθέσεις της στο να συμβάλει θετικά στην εξέλιξη του τμήματος που έχει αναλάβει.

Ο Αγιαννιτόπουλος Αλέξης, καθηγητής φυσικής αγωγής, με όρεξη για δουλειά, προσπάθησε τα μέγιστα για την εξέλιξη των παιδιών στο τμήμα του.

Η Θεοφανούδη Λίνα, προπονήτρια αναγνωρισμένης αξίας, έχει την τύχη ο σύλλογος να την έχει εντάξει στα τμήματα γενικής γυμναστικής και μέσα σε δυο μήνες να έχει δείξει το πόσο σημαντική είναι η δουλειά της.

Η Διοίκηση ευχαριστεί όλους τους προπονητές για το σπουδαίο έργο που επιτέλεσαν την αγωνιστική χρονιά που διανύσαμε.

Διοίκηση και προπονητές, συλλογικά, ενήργησαν στο να βγει από δύσκολες καταστάσεις ο σύλλογος και να στεφτούν με επιτυχία οι στόχοι που εξ αρχής είχαμε βάλει.

Παραλάβαμε ένα σύλλογο που είχε σταματήσει τις δραστηριότητές του λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εκκρεμούσαν δυο δικαστήρια εις βάρος του και με οικονομικές οφειλές.

Με αφορμή την προσπάθεια και την εκγύμναση των παιδιών μας αναλάβαμε δέκα γονείς τη διοίκηση του συλλόγου.

Μαζί με τους προπονητές καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια αποδεικνύοντας πως αν έχεις στόχους, θέληση, πάθος, και αγαπάς αυτό που κάνεις, επιτυχαίνεις.

Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε, ήταν να μειώσουμε τη μηνιαία οικονομική ενίσχυση κατά 30% λόγω της οικονομικής κρίσης, κατανοώντας τις δυσκολίες που βιώνουν οι περισσότεροι γονείς. Με προσωπική δουλειά των μελών του Δ.Σ. και των προπονητών, διαμορφώσαμε στο πλαίσιο του δυνατού το χώρο που προπονούνται τα παιδιά. Διοργανώσαμε από την αρχή του έτους πολλές εκδηλώσεις, δείχνοντας τις προοπτικές του αθλήματος.

Είχαμε την τύχη να διοργανώσουμε για πρώτη φορά διεθνή αθλητική συνάντηση μεταξύ των χωρών Βουλγαρίας και Τουρκίας, ανοίγοντας πόρτες για συνεργασία στον τομέα αυτόν. Μέσω του αθλητισμού ωφελούνται και άλλοι τομείς που είναι χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία.

Έχουμε καταθέσει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης γραπτώς τα οικονομικά οφέλη της τοπικής κοινωνίας μέσω των διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τη σημαντική βοήθεια που είχε ο σύλλογος από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο και από συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, που πραγματικά έχουν όραμα και αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες που γίνονται.

Επίσης, η ιδιωτική πρωτοβουλία από οικονομικούς παράγοντες της πόλης που συμβάλουν θετικά στον αγώνα μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους!!! Για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που δείχνουν.

Έχουμε καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις μας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, όπως και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης σχετικά με την προοπτική και την εξέλιξη του αθλήματος, όπως επίσης και για τη δημιουργία υποδομών.

Οι αντίξοες συνθήκες στις οποίες προπονούνται τα παιδιά της ενόργανης μας επιβάλλει να πιέσουμε για τη δημιουργία υποδομών ή τη στέγαση της ενόργανης σε έναν καλύτερο και άνετο χώρο.

Ένιαι κρίμα τα περισσότερα παιδιά, όταν φτάσουν στην ηλικία των 13 χρόνων, να σταματάνε λόγω της έλλειψης υποδομών. Εκτός και αν μετακομίσουν οι γονείς τους στα αστικά κέντρα.

Έχουμε βρει λύσεις, ανέξοδες!!! Τις οποίες έχουμε καταθέσει γραπτώς στους αρμόδιους φορείς. Το μοναδικό εμπόδιο είναι η επιθυμία τους να τις πραγματοποιήσουν (δηλαδή να ασχοληθούν) και η γραφειοκρατία.

Συνεργαστήκαμε με τα ΜΜΕ για να γίνει γνωστό το άθλημα της ενόργανης και συγκεκριμένα η Δέλτα τηλεόραση, που μας στήριξε όλη τη χρονιά. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους.

Βοηθήσαμε το παιδικό χωριό SOS, το κοινωνικό παντοπωλείο, και το Ειδικό δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, δείχνοντας ότι ο εθελοντισμός και η κοινωνική πρόσφορα είναι μέλημα όλων μας και δεν έχει κοινωνικές διακρίσεις. Θέλαμε να αποτελέσουμε για τα παιδιά μας παράδειγμα προς μίμηση, διότι το μέλλον μας εξαρτάται από νοοτροπίες που τους διδάσκουμε.

Ξεκινήσαμε κάτω από το μηδέν και φτάσαμε το σύλλογο σε ένα επίπεδο που είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Για εμάς η φετινή χρονιά, αν και μεταβατική, μας δίδαξε πως μονό με συλλογική δουλειά, με ομόνοια, ηρεμία και αλληλεγγύη, μπορούμε να καταφέρουμε και να προσφέρουμε πολλά!!

Δημιουργούμε οργανόγραμμα που θα διευκολύνει γονείς και παιδιά και θα κατατοπίζει, έτσι ώστε να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις και δυσκολίες στη διαδικασία της εκγύμνασής τους.

Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και συμφώνα με τις δυνατότητές μας να εκπληρώνουμε τους στόχους μας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους, τα μελή του Δ.Σ. που αφιερώνουν από τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο τους για να προσφέρουν στο σύλλογο, τους προπονητές, και γενικά όλους όσους συμβάλλουν στην προσπάθειά μας.

 


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιουνίου, 2012 15:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV