“Δικαιώματα και Ευθύνες”από τον Σταύρο Βαβία

Συντάκτης Νewsroom 4 Νοεμβρίου, 2010 20:22

“Δικαιώματα και Ευθύνες”από τον Σταύρο Βαβία


Οι ώρες πλέον που μας χωρίζουν από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής είναι λίγες. Οι συζητήσεις σχετικά με την επιλογή παρατάξεων αλλά και προσώπων πυκνώνουν. Άλλοι στηρίζουν τη ψήφο τους σε πολιτικές απόψεις, άλλοι σκέφτονται με γνώμονα τα πρόσωπα και το κοινωνικό status τους. Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να ψηφίσουν βάσει γνωριμιών και συμπαθειών. Βέβαια η λίστα των κριτηρίων όσων έχουν πάρει ήδη την απόφαση να ψηφίσουν δεν τελειώνει στις παραπάνω περιπτώσεις.
Υπάρχει όμως και η κατηγορία των συμπολιτών μας που εμμένουν στην άποψη ότι η αποχή από τις συγκεκριμένες εκλογές είναι για αυτούς μονόδρομος. Κατά την προεκλογική περίοδο συναντήθηκα και άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τη δική τους προσέγγιση. Πραγματικά πολλές φορές τα επιχειρήματά τους σε αποσβολώνουν. Είναι τελικά όμως αυτή η λύση;
Η ερώτηση «και αν ψηφίσω τι θα αλλάξει;» συνοδευόμενη από το «άλλα πρόσωπα, ίδια μυαλά» είναι πραγματικά εκφράσεις που σε οδηγούν σε βαθύ συλλογισμό και σε αναγκάζουν να σκεφτείς και να αναζητήσεις τι πραγματικά επιδιώκεις τελικά εσύ σαν υποψήφιος πέρα από τις πρακτικές επιδιώξεις στις οποίες ήδη έχεις καταλήξει.
Έρχεται όμως η απάντηση τελικά και πάλι από το διάλογο όταν συζητάς με ένα φίλο από μια άλλη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και σου λέει «δε το πιστεύω ρε φίλε ότι θα ξαναβγεί αυτός» και τότε τον ρωτάς «να φανταστώ ότι δεν τον ψήφισες στις προηγούμενες εκλογές;»  και η απάντησή του είναι «όχι, εγώ δεν πήγα να ψηφίσω».
Η χώρα μας σίγουρα περνάει μια πολύ κρίσιμη φάση. Σίγουρα όλοι μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, έχουμε σε κάποιο βαθμό πικραθεί. Στις εκλογές και συγκεκριμένα στις εκλογές της Κυριακής πρέπει να καταγράψουμε τη δική μας επιλογή, η οποία σαφέστατα μπορεί να είναι οποιαδήποτε και αυτό είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ . Αξίζει όμως να καταγραφεί!
Η ζωή όλων μας έχει γεμίσει ευθύνες, γιατί τουλάχιστον να μην ασκούμε τα δικαιώματά μας;


Συντάκτης Νewsroom 4 Νοεμβρίου, 2010 20:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV