Μνημόνια συνεργασίας του Διεθνούς Κέντρου της CISCO με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ιωαννιτών και Στροβόλου

Συντάκτης Νewsroom 18 Οκτωβρίου, 2022 20:48

Μνημόνια συνεργασίας του Διεθνούς Κέντρου της CISCO με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ιωαννιτών και Στροβόλου

Μνημόνια συνεργασίας με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ιωαννιτών και Στροβόλου (Κύπρος) υπέγραψε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) της CISCO, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Στροβόλου, το DT&S θα παράσχει τον «έξυπνο» εξοπλισμό και το σύνολο των εφαρμογών και λογισμικού που απαιτούνται για την υλοποίησή του προγράμματος τηλε-φροντίδας «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ θα αναλάβει και τη συντήρησή του. Από την πλευρά τους, οι δήμοι θα αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του προγράμματος σε δημότες τους και την υποστήριξη του από το απαραίτητο προσωπικό. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν δράσεις που σχετίζονται με συμβουλευτική και υποστήριξη για την ανάπτυξη των προγραμμάτων των δήμων για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, ειδικές διαδικτυακές εκπαιδεύσεις σε μαθητές, καθώς επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες για δραστηριότητες σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην ενέργεια, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία.


«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμπράττει αφενός με το κορυφαίο στον κλάδο του και πρωτοπόρο, Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων και αφετέρου με τον Δήμο Στροβόλου Κύπρου, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας. Στόχος μας να εργαστούμε από κοινού στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος “Βοήθειας στο Σπίτι”, με συνδυασμό δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας με έξυπνο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας τις σύγχρονες καινοτόμες μεθόδους της τηλεϊατρικής, ώστε ανά πάσα στιγμή να παρέχεται υποστήριξη στους ανθρώπους του δήμου μας σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, δήμαρχος Στροβόλου, αναφερόμενος στη συνεργασία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», επισήμανε ότι ο ιδιωτικός τομέας και η τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργούν σύμπραξη με στόχο την κοινωνική πρόνοια. «Ελπίζουμε σε παραγωγική συνεργασία, η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία και ευελπιστούμε ότι αυτή θα είναι μόνο η αρχή για μια πολύτιμη σχέση συνεργασίας και προσφοράς στον άνθρωπο», υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στο μνημόνιο με το DT&S και τον Δήμο Ιωαννιτών για τη Cisco Academy, τόνισε: «Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτή τη σύμπραξη με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων ιδιαίτερα ευάλωτων ατόμων. Η τεχνολογία είναι το μέλλον και αυτή η προσπάθεια είναι μόνο η αρχή για την μετάβαση του Δήμου Στροβόλου στη ψηφιακή εποχή».

Ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής ψηφιακής αναβάθμισης και ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ιωαννιτών σε έξυπνη πόλη, αποτελεί η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ: «Στόχος μας είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαιδευτικών και ενημερωτικών προγραμμάτων με σκοπό να ενισχυθούν οι ψηφιακές ικανότητες ομάδων πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης για την αγορά εργασίας. Επιπλέον, θα διερευνηθούν οι πιθανές διαδημοτικές συνέργειες σε έργα έξυπνων πόλεων και η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από και προς τους δύο δήμους και το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Συντάκτης Νewsroom 18 Οκτωβρίου, 2022 20:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV