Διεθνής Διάσκεψη για τη Διασυνοριακή Συνεργασία για τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας των υγροτόπων

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουνίου, 2022 13:01

Διεθνής Διάσκεψη για τη Διασυνοριακή Συνεργασία για τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας των υγροτόπων

Πραγματοποιήθηκε στις 15 – 17 Ιουνίου, στο Batumi της Γεωργίας Διεθνής Διάσκεψη για τη διασυνοριακή συνεργασία για τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας των υγροτόπων στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η Διάσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος BIOLEARN που υλοποιεί η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς σε συνεργασία με φορείς από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία και την Ουκρανία, στο Batumi της Γεωργίας.

Στη διάσκεψη έγιναν παρουσιάσεις και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τη διατήρηση των υγροτόπων, την παρακολούθηση των θαλάσσιων σκουπιδιών και αυτών που προέρχονται από τα ποτάμια, τη βιοποικιλότητα των υγροτόπων, το ρόλο της εκπαίδευσης στην ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση των υγροτόπων, τη διαχείριση των σκουπιδιών στις παράκτιες περιοχές και άλλα.

Ο κάθε φορέας συμμετέχει στο πρόγραμμα με έναν υγρότοπο και από την Ελλάδα η Μονάδα Διαχείρισης συμμετέχει με το Δέλτα του Έβρου για το οποίο στη Διάσκεψη έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με την αξία του υγροτόπου για τη βιοποικιλότητα και για το πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας υδάτων.

Το πρόγραμμα BIOLEARN οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και έχει προσφέρει στη Μονάδα Διαχείρισης και στην ευρύτερη περιοχή πολλά μέσα και εφόδια σχετικά με την ευαισθητοποίηση για τα σκουπίδια στους υγροτόπους στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Οι εταίροι του προγράμματος δεσμεύτηκαν στη συνέχιση δράσεων ευαισθητοποίησης μετά το πέρας του προγράμματος.


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουνίου, 2022 13:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV