Διδυμότειχο: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για την Νοσηλευτική – Τι αποφασίστηκε

Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2022 22:59

Διδυμότειχο: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για την Νοσηλευτική – Τι αποφασίστηκε

Ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδυ η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου με μοναδικό θέμα την συζήτηση για την εισήγηση που ζητά μεταφορά του τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη

Από την συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι διατύπωσαν διάφορες προτάσεις δράσεων και αντιδράσεων. Τελικά το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα στην σύνταξη Ψηφίσματος το οποίο θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο Ψήφισμα θα γίνεται ξεκάθαρο πως είναι κάθετα αντίθετοι στο ζήτημα μεταφοράς της Σχολής Νοσηλευτικής και πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία τέτοια απόφαση.

Στην συνέχεια θα συγκληθεί η Επιτροπή Αγώνα που αποτελείται από τους τέσσερις βουλευτές του νομού, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, τον πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ και Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τους δύο καθηγητές της Σχολής Νοσηλευτικής.


Επιπλέον, στο Ψήφισμα με τους ίδιους αποδέκτες, την Υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό, θα ζητηθεί η συνάντηση μαζί τους ώστε να διευκρινιστεί οριστικά τι σκοπό έχει η Κυβέρνηση για το Τμήμα, με αίτημα άμεσης απάντησης, αφού αναλυθεί και η επιχειρηματολογία και οι τρόποι για να παραμείνει η Σχολή στην πόλη με εύρυθμη λειτουργία.

Αναλόγως της απάντησης και της απόφασης που θα υπάρξει θα κινηθούν περαιτέρω, εξήγησε ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, μιλώντας στο Ράδιο Έβρος για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην αποψινή έκτακτη συνεδρίαση:


Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2022 22:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV