Διαμαρτυρία Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στο Αγωγό Πετρελάιου

Συντάκτης Νewsroom 21 Οκτωβρίου, 2010 11:30

Διαμαρτυρία Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στο Αγωγό Πετρελάιου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ–ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

“Μας είπαν πως ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη θα κατασκευασθεί με βάση τις <<αυστηρότερες παγκοσμίως,αμερικανικές προδιαγραφές>>.Μας είπαν για τα χρυσωρυχεία ,πως δεν κινδυνεύουμε γιατί  θα μας προστατεύσει η <<ευρωπαϊκή νομοθεσία>>.

Δεν μας είπαν όμως ότι ,όπως δείχνουν   η βιβλική καταστροφή   στον κόλπο του Μεξικού(11 νεκροί), αλλά και το έγκλημα με την διαρροή της τοξικής λυματολάσπης στην  Ουγγαρία(9 νεκροί-45 νοσηλεύονται),ο νόμος που υπερισχύει είναι τα κέρδη των άπληστων και αδίστακτων εταιρειών που διαχειρίζονται αυτού του είδους τις <<επενδύσεις>>!

Μέσω εισαγόμενων δημοσιευμάτων για άλλη μια φορά ,πληροφορηθήκαμε την κατάθεση της περιβαλλοντικής μελέτης για τον πετρελαιαγωγό από την εταιρία -ιδιοκτήτρια του έργου στα αρμόδια υπουργεία Ελλάδας και Βουλγαρίας ενώ ήδη έχει εγκριθεί από την ελληνική κυβέρνηση η προμελέτη του έργου.

Την ίδια ώρα η τοπική κοινωνία απουσιάζει από τις εξελίξεις  ενώ  οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αλεξανδρούπολη και τον νομό Έβρου φαίνεται πως ζούνε σε άλλο πλανήτη! Η νομαρχία, με την περίφημη <<επιτροπή για τον πετρελαιαγωγό>> ,για την υποτιθέμενη λειτουργία  της οποίας δόθηκαν  από το δημόσιο χρήμα πάνω από ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ, είναι άφαντη εν μέσω καλλικρατικής διάλυσης! Οι υποψήφιοι συνδυασμοί στον δήμο και στην περιφέρεια <<ξεχνούν>> ,έντεχνα σιωπούν και  αποφεύγουν να αναφερθούν, μέσα στα πλούσια κατά τα άλλα προγράμματά  τους ,στα δύο σχέδια που θα ανατρέψουν προς το χειρότερο τη ζωή όλων μας τα επόμενα χρόνια εάν τελικά υλοποιηθούν.

Εν μέσω της γενικότερης κοινωνικής -οικονομικής <<κρίσης>>  επιχειρείται η προώθηση των παραπάνω σχεδίων και μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες και πιθανότητα και με την ανοχή αυτών που μέχρι χθες θεωρούσαν κάτι τέτοιο αιτία πολέμου και απόλυτη καταστροφή για τον τόπο αλλά και με την <<βοήθεια>> τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Οι τυπικές διαδικασίες για τον πετρελαιαγωγό εκ μέρους της εταιρείας δεν σταμάτησαν ποτέ ενώ τώρα γίνονται και διαβουλεύσεις ώστε να εξασφαλισθεί και η συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών!

Ο πετρελαιαγωγός ΔΕΝ θα εξυπηρετήσει <<λαϊκές ανάγκες>>,ΔΕΝ θα μας εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια ,ΔΕΝ θα μας θωρακίσει αμυντικά ,ΔΕΝ θα φέρει ανάπτυξη, ΔΕΝ θα λύσει το πρόβλημα τις ανεργίας στην περιοχή μας .

Αντίθετα, θα συμβάλλει στην επιδείνωση της ήδη καθυστερημένης οικονομικά
και ελλειμματικής κοινωνικά κατάστασης στην περιοχή μας
, αποδιαρθρώνοντας
περαιτέρω τον κοινωνικό ιστό, διαλύοντας κάθε ελπίδα ή προοπτική για  βιώσιμη ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Η ηθική της αγοράς όμως, δεν μπορεί να είναι πάνω από την επιβίωση, την υγεία, το
δικαίωμα στην ύπαρξη των ανθρώπων. Κι αυτό πολύ περισσότερο όταν η ηθική μιας τέτοιας
αγοράς έχει ως πρώτη προτεραιότητα την διάλυση των τοπικών αγορών, στις οικονομικές
και κοινωνικές διαστάσεις τους. Ο ΤΟΠΟΣ όπως και ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όμως, δεν αντέχουν άλλην
υποβάθμιση ή επιπρόσθετη νοσηρότητα. Δικαιούνται να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.”


Συντάκτης Νewsroom 21 Οκτωβρίου, 2010 11:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV