Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «101 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θράκης» στο Τυχερό

Συντάκτης Νewsroom 23 Οκτωβρίου, 2021 18:11

Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «101 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θράκης» στο Τυχερό

Στα πλαίσια της προσπάθειας δραστηριοποίησης των νέων και των παιδιών της περιοχής, η ΔΕ Τυχερού του Δήμου Σουφλίου διοργανώνει Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «101 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θράκης».

Εναρκτήριο λάκτισμα του Διαγωνισμού αποτέλεσε η επιθυμία της ΔΕ Τυχερού να ενεργοποιήσει τους συμμετέχοντες με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρουν να εκφραστούν ελεύθερα και με τα έργα τους να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας προς της απελευθέρωση, την ίδια την απελευθέρωση και την έννοια που μπορεί αυτή να έχει μεταφορικά και κυριολεκτικά, αλλά και την εποχή που ακολούθησε μετά από αυτήν.

Παραδείγματος χάριν ερωτήματα τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν οι συμμετέχοντες προκειμένου να εμπνευστούν και να ξεκινήσουν να δημιουργούν είναι:
Πώς φτάσαμε στην απελευθέρωση;
Τι χρειάστηκε για να συμβεί αυτό;
Τι σημαίνει απελευθέρωση/ελευθερία;
Πώς κύλησαν τα 100 χρόνια ελευθερίας για τη Θράκη σε μορφωτικό, αναπτυξιακό, πολιτιστικό, κοινωνικό ή αθλητικό επίπεδο;
Διαφορετικά, μετά την απελευθέρωση, τί;

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2021.
Κατ’ αυτό το χρονικό διάστημα οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα έργα τους και να τα παραδώσουν μέχρι την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυχερού(τηλ. 25540 41912)

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος με μια (1) ζωγραφιά/ έργο , παιδιά προσχολικής ηλικίας ( α’ ηλικιακή ομάδα), πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης( β’ ηλικιακή ομάδα) και παιδιά Γυμνασίου ( γ’ ηλικιακή ομάδα).
Το έργο πρέπει να αποτυπωθεί σε χαρτί ζωγραφικής μεγέθους Α4 ή Α3. Η επιλογή των υλικών είναι ελεύθερη ( ακουαρέλες, τέμπερες, ξυλομπογιές, δακτυλικά κ.α.).
Επιπρόσθετα, το έργο δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις, γράμματα, αριθμούς και ονόματα.

Τέλος, αναφορικά με τους όρους του διαγωνισμού θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα έργα θα πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα , η οποία θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου παιδιού , την ηλικία, το σχολείο και την τάξη φοίτησής του, και στην οποία θα δηλώνεται η συγκατάθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ο νικητής/τρια κάθε ηλικιακής ομάδας θα λάβει ως έπαθλο ένα σετ καλλιτεχνικού υλικού.Όλα τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Απριλίου 2022 εν όψει των εκδηλώσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης.

Όπως καθίσταται σαφές λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, απώτερος στόχος του Διαγωνισμού πέρα από την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής φύσης, είναι η ενθάρρυνση των παιδιών να μπουν στη διαδικασία να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του ορόσημου αυτού γεγονότος της τοπικής ιστορίας, να αναζητήσουν πληροφορίες για αυτό και να αποτίσουν με τα έργα τους φόρο τιμής.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα των διδασκόντων της σχολικής σας μονάδας να ενημερώσει το σύνολο των μαθητών και των γονέων ή των κηδεμόνων τους για τη διενέργεια του διαγωνισμού, να τους παρακινήσουν να συμμετάσχουν, να τους βοηθήσουν ενδεχομένως ως προς την προσέγγιση του θέματος και να αφιερώσουν ει δυνατόν κάποιες διδακτικές ώρες με σκοπό οι συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν τα έργα τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση βρισκόμαστε στη διάθεσή σας στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2554041912 , 2554350215



Συντάκτης Νewsroom 23 Οκτωβρίου, 2021 18:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV