“Δημόσια εκπαίδευση σε διωγμό!” καταγγέλλει η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 15 Μαρτίου, 2011 10:45

Την αντίθεσή της με την απόφαση της κυβέρνησης εκφράζει η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις Συνενώσεις- Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2011 – 2012.


Ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου:

Η δημόσια εκπαίδευση σε διωγμό

“Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε στην συγχώνευση – κατάργηση   1933 σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα με την απόφαση αυτή συγχωνεύονται ή καταργούνται 410 σχολικές μονάδες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε σύνολο 3185 (1895 Γυμνάσια και 1290 Γενικά Λύκεια) δηλαδή το 13% των σχολείων!!

Με την απόφαση αυτή τυπικά και ουσιαστικά η κυβέρνηση κήρυξε σε διωγμό τη δημόσια εκπαίδευση. Επιβάλλει την πολιτική του ΔΝΤ  στο δημόσιο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα.

Και τα χειρότερα έρχονται. Δεν τελείωσε εδώ το καταστροφικό της έργο η κυβέρνηση. Νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων μας περιμένει την επόμενη χρονιά. Ήδη οι καταργήσεις ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, των ειδικών σχολείων, που έτσι και αλλιώς είναι στο στόχαστρο, παραπέμφθηκαν για την επόμενη χρονιά.

Γι αυτό, το επόμενο διάστημα πρέπει να ορθωθεί μια ασπίδα προστασίας του δημόσιου σχολείου από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και ολόκληρη την κοινωνία  που θα απαιτεί  να ακυρωθεί αυτή η επαίσχυντη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας .

Στο νομό Έβρου δεν έγινε καμιά κατάργηση-συγχώνευση Γυμνασίου ή Λυκείου παρά την αρχική εισήγηση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης. ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ. Για τα σχολεία που κατάφερε το εκπαιδευτικό κίνημα, με τις κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα να μην συγχωνευτούν εφέτος,  είναι  σίγουρο πως το Υπουργείο Παιδείας θα επανέλθει.

Οι δράσεις του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ για το θέμα αυτό ήταν:

Α) 07/02/2011. Συμμετοχή  στην ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μεταξάδων μετά από συνεννόηση με το Δήμο Διδυμοτείχου. Στην πολύωρη διαδικασία ενημερώσαμε για τις απόψεις και τις θέσεις μας και πρωτοστατήσαμε για να αποφασιστεί το ΟΧΙ στην κατάργηση των Λυκειακών τάξεων Μεταξάδων.

Β) 08/02/2011. Συμμετοχή στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης. Ήμασταν παρόντες και ενημερώσαμε τους Δημοτικούς Συμβούλους και την τοπική κοινωνία.

Γ) 16/02/2011. Το μεσημέρι της Τετάρτης στις 2.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας δόθηκε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε της περιοχής μαζί με το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Παπαχατζή Ηλία για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας.

Δ) 18/02/2011. Συμμετοχή στο τακτικό Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου όπου συζητήθηκε το θέμα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων

Ε) 22/02/2011. Παράσταση διαμαρτυρίας-συμβολική κατάληψη των Γραφείων της Β/θμιας Εκπ/σης Έβρου.

Ζ) 23/02/2011. Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ορεστιάδας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας συμμετείχαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κομοτηνή, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κελεσίδη, που έγινε με κύριο θέμα τις επερχόμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

Μαθητές, καθηγητές, γονείς, τοπικές αρχές, σε έναν κοινό αγώνα!

Δεν ρώτησαν κανέναν και απλά αποφάσισαν για το μέλλον και τη ζωή μας!”


Συντάκτης Νewsroom 15 Μαρτίου, 2011 10:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV