Δημοσχάκης:Οι διαδηλώσεις παύουν να αποτελούν εν δυνάμει εστίες διάπραξης εγκλημάτων

Συντάκτης Νewsroom 9 Ιουλίου, 2020 10:16

Δημοσχάκης:Οι διαδηλώσεις παύουν να αποτελούν εν δυνάμει εστίες διάπραξης εγκλημάτων

Στη χθεσινή του ομιλία επί του ν/σ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις δημόσιες συναθροίσεις, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με γενναιότητα και υπευθυνότητα ανταποκρίνεται ως οφείλει έναντι των πολιτών, της δημοκρατίας και της ιστορίας της χώρας!! 

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα: 


  • Με την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, καταργείται το παρωχημένο νομοθετικό διάταγμα του 1971 περί των δημοσίων συναθροίσεων το οποίο καθιστούσε την πρωτεύουσα ”ορμητήριο” εγκλήματος και βίας!!  
  • Προστατεύεται τόσο η ακώλυτη άσκηση του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι» των πολιτών όπως ορίζει η συνταγματική επιταγή του άρθρου 11, όσο και η δημόσια ασφάλεια και η ομαλότητα της κοινωνικο-οικονομικής ζωής.
  • Παύει πλέον το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι” να ασκείται καταχρηστικά και καταλογίζονται αρμοδιότητες & ευθύνες στους υπαίτιους!
  • Ο ίδιος, κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία αναφερόμενος στα 40 περίπου Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια, επιπέδου Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα την περίοδο 2006-2008.
  • Μία  μελανή περίοδος, όπου η πρωτεύουσα δεχόταν διαρκώς ιδιότυπη πολιορκία!
  • Τέλος, υπογράμμισε ότι η χώρα με το εν λόγω  νομοθετικό πλαίσιο, παύει να παραδίδεται στην ανομία και επιτέλους… θα λάμπει όπως όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες!!

Συντάκτης Νewsroom 9 Ιουλίου, 2020 10:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV