Δημιουργία Περιφερειακού Δικτύου Παρακολούθησης Επιφανειακών και Υπόγειων Υδάτων ΑΜΘ

Συντάκτης Νewsroom 17 Δεκεμβρίου, 2020 11:58

Δημιουργία Περιφερειακού Δικτύου Παρακολούθησης Επιφανειακών και Υπόγειων Υδάτων ΑΜΘ

Πόροι 1,1 εκ. € από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 1.102.600 ευρώ από το ΕΣΠΑ τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Δικτύου Παρακολούθησης Επιφανειακών και Υπόγειων Υδάτων ΑΜΘ.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης θα δημιουργηθεί από τη Διεύθυνση Υδάτων ΑΜΘ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εδρεύει στην Καβάλα. Σκοπός του θα είναι η διενέργεια δειγματοληψιών και χημικών αναλύσεων σε επιφανειακά και υπόγεια ύδατα της Περιφέρειας τέσσερις φορές το χρόνο για συνολικό διάστημα δύο ετών, με τη δυνατότητα οι έλεγχοι να συνεχιστούν για ένα ακόμα έτος.


Το Περιφερειακό Δίκτυο Παρακολούθησης Υδάτων που δημιουργείται για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Υδάτων της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στόχος είναι οι έλεγχοι για την ασφάλεια των υδάτων στην Περιφέρεια να είναι συστηματικοί και να καλύπτουν το μέγιστο γεωγραφικό εύρος.

 Για τη σημασία της χρηματοδότησης αυτής στον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ο κ. Μέτιος είχε τηλεδιάσκεψη με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιάννη Σάββα, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη και τον εντεταλμένο περιφερειακό συμβούλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων ΑΜΘ κ. Γιώργος Καμπάς, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το νέο Δίκτυο Παρακολούθησης Υδάτων της Περιφέρειας.


Συντάκτης Νewsroom 17 Δεκεμβρίου, 2020 11:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV